Ο «Αριστοτέλης» απαντά στην 1η Σχολική Επιτροπή: Η Φιλαδέλφεια απέκτησε τρόικα!

Δημοσιεύτηκε στις 06/02/2017 στην κατηγορία Η πόλη  |  23 σχόλια

Από το Σύλλογο "Ο Αριστοτέλης" λάβαμε την παρακάτω εκτενή επιστολή:

*****

 

Η Φιλαδέλφεια απέκτησε τρόικα!!! (Ακολουθεί ομόφωνη απόφαση του ΔΣ)

 

Με μια αήθη ανακοίνωση, τα διορισμένα μέλη της 1ης Σχολικής επιτροπής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όλα πολιτικά πρόσωπα, μέλη της ίδιας δημοτικής παράταξης, προτιμούν να σπιλώσουν υπολήψεις ανθρώπων αντί να τοποθετηθούν στα πολιτικά ζητήματα που έθεσε ο Σύλλογος εκπ/κών ΠΕ «ο Αριστοτέλης» καθώς και η Ένωση Γονέων! Ρίχνουν λάσπη και στην ουσία κατηγορούν άλλους για ζητήματα που αφορούν την Σχολική Επιτροπή της οποίας αποτελούν πλειοψηφία!!!  Η πολιτική ευθύνη δεν μεταβιβάζεται και μάλιστα σε εκπαιδευτικούς, με ανακοινώσεις γραμμένες με παχιά λάσπη!

 

Οι σχολικές κοινότητες και όχι οι διευθυντές (ο νόμος ορίζει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας) έχουν καταθέσει, όπως όφειλαν, ΟΛΟΥΣ τους οικονομικούς απολογισμούς τους για όλα τα χρόνια στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση κάποιων μελών της Σχολικής Επιτροπής! Έχουν καταθέσει απολογισμούς για το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, οι οποίοι μάλιστα έχουν όλοι εγκριθεί! Αν η Σχολική Επιτροπή δεν έχει καταθέσει η ίδια τους συνολικούς απολογισμούς για τα έτη αυτά, αυτό δεν αφορά τις σχολικές κοινότητες αλλά τη Σχολική Επιτροπή και οφείλει δημόσια να δώσει εξηγήσεις αντί να εγκαλεί άλλους. Μάλιστα, με ομόφωνη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής το 2015 και προτροπή των μελών από την εκπαιδευτική κοινότητα και την Ένωση Γονέων, είχαν σταλεί για έλεγχο από Ειδικό Λογιστικό Πραγματογνώμονα τα έτη 2011-2012-2013-2014 για να ξεκαθαρίσουν τα οικονομικά της Σχολικής Επιτροπής! Κατά τη διάρκεια αυτού, ελέγχθηκαν τα τιμολόγια και οι οικονομικοί απολογισμοί των Σχολικών Κοινοτήτων και της Σχολικής Επιτροπής. Το πόρισμα που έχει την υπογραφή του Πραγματογνώμονα, αναφέρει σχετικά με τις Σχολικές Κοινότητες ότι τα ταμειακά τους υπόλοιπα και τα χρήματα που είχαν στα βιβλιάριά τους ή στα ταμεία τους είναι απολύτως εντάξει και μόνο για τους απολογισμούς της Σχολικής Επιτροπής κάποιων ετών αναφέρει μικρές διαφορές, για τις οποίες θεωρεί ότι δεν προκλήθηκε βλάβη ή ζημία λόγω της μικρής απόκλισης.

 

Τα μέλη που υπογράφουν το κείμενο όφειλαν να γνωρίζουν ότι από την ίδρυση των Καλλικρατικών Σχολικών Επιτροπών, οι λογιστικοί μέθοδοι διαχείρισης άλλαζαν συνεχώς. Οι Σχολικές Επιτροπές (αυτές που και οι ίδιοι είναι μέλη) που είχαν αποκλειστικά την ευθύνη για να βοηθούν τις σχολικές κοινότητες στο λογιστικό κομμάτι, «πνίγηκαν» πολλές φορές από τις ασάφειες της νομοθεσίας. Είναι εξαιρετικά αήθης η πρακτική των μελών που υπογράφουν την ανακοίνωση γιατί χρησιμοποιούν την ασάφεια για να υπονοήσουν ότι κάποιοι τα τρώνε! Χρησιμοποιούν τη γνωστή γκεμπελική τακτική «πες πες κάτι θα μείνει»! Η προηγούμενη σχολική επιτροπή (της ίδιας δημοτικής αρχής), όπως και όλες οι σχολικές επιτροπές της χώρας, δεν θεωρούσαν παρατυπίες όλα αυτά που αναφέρουν.  Μάλιστα, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι κάποιες από αυτές «τις παρατυπίες» ήταν πολλές φορές αναγκαίες για να λειτουργήσουν τα σχολεία τις περιόδους που η κρατική επιχορήγηση αργούσε να διανεμηθεί για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν. Έτσι, υποχρεώθηκαν άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τις προσωπικές τους κάρτες ή ακόμα και προσωπικά τους χρήματα για να πάρουν αναγκαία υλικά για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας γιατί στο βιβλιάριο του λογαριασμού της σχολικής κοινότητας υπήρχε μηδενικό ποσό!!! Κι αυτό αποδεικνύεται πανεύκολα και ήταν και σε γνώση της Σχολικής Επιτροπής! Η ανακοίνωση των μελών, το καταγράφει περίπου ως κλοπή!!!

 

Παρατυπία άλλωστε ή μήπως παρανομία είναι να χρησιμοποιούνται τα χρήματα της κρατικής επιχορήγησης για να πληρώνονται οι καθαρίστριες! Αλλά αυτό δεν το αναφέρουν! Οι Σχολικές Επιτροπές αποφάσιζαν ομόφωνα (ανάμεσά τους οι ίδιοι και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και των γονέων) να τους δίνονται αυτά τα χρήματα από διαφορετικούς κωδικούς, γιατί αντιμετώπιζαν με κοινωνική ευαισθησία το ζήτημα και κατανοούσαν ότι δεν έπρεπε να μένουν απλήρωτες τόσες εργαζόμενες γιατί το κράτος καθυστερούσε περίπου για 6 μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων τους από τους ειδικούς κωδικούς! Αυτό όμως, που αποτελεί και δική τους «παρατυπία», τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής «ξεχνούν» να το καταγράψουν! Όπως επίσης, αναφέρονται, σε εργασίες που ενώ είναι στην ευθύνη του Δήμου να γίνουν, ενώ οι σχολικές μονάδες έχουν στείλει κατ’ επανάληψη έγγραφα, ενώ ακόμα και ο υγειονομικός έλεγχος του Υπουργείου απαιτεί την επισκευή τους, αυτά δεν επισκευάζονται για χρόνια. Κι εγκαλούνται οι σχολικές μονάδες γιατί ξόδεψαν χρήματα από τα αποθεματικά τους και τα διόρθωσαν!!! Εκεί που μας χρωστάγανε, ζητάνε και το βόδι!

 

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα για ασάφειες σχετικά με τη αποτύπωση των ποσών που η Σχολική Επιτροπή παρακρατούσε από κάθε σχολική κοινότητα για να αποπληρώνει λογαριασμούς ΔΕΚΟ που τους αντιστοιχούσαν. Παραδειγματικά να σημειώσουμε ότι στην ανακοίνωσή τους τα μέλη που υπογράφουν ενημερώνουν ότι εξόφλησαν παλαιότερα ποσά χρεών ΔΕΚΟ με το 30% που παρακρατούσαν, ενώ η απόφαση της Σχολικής Επιτροπής αναφερόταν σε τρέχοντες λογαριασμούς. Επίσης αποφεύγουν να καταγράψουν την αποπληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ, ανά Σχολική Κοινότητα αλλά παραθέτουν τα ποσά μόνο συνολικά. Γιατί; Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμα «παρατυπία» που από άλλες σχολικές μονάδες παρακρατά ποσά και για άλλες αποπληρώνει;

 

Η Σχολική Επιτροπή θέτει σε καθεστώς μνημονιακής επιτροπείας τις Σχολικές Κοινότητες

 

Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής που υπογράφουν το κείμενο παίρνουν την πολιτική ευθύνη να τινάξουν στον αέρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων με τόνους λάσπης και παραπληροφόρησης, με επιλογή να γράψουν αόριστα, χωρίς ονόματα, σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις ευθύνες για συκοφαντική δυσφήμιση! Κι όλα αυτά για να καλύψουν την πολιτική κριτική που έγινε, γιατί άλλαξαν την ομόφωνη απόφαση τον Νοέμβριο του 2015 για τον τρόπο κατανομής και διαχείρισης της κρατικής επιχορήγησης. Δεν υπάρχει καμία απολύτως άλλη εξήγηση! Γιατί όμως, επιμένουν; Γιατί τους διευκολύνει στις πολιτικές τους επιλογές για μνημονιακή διαχείριση, να αιωρούνται υπόνοιες. Αυτή είναι και η σκοπιμότητά τους.

 

Πετάνε λάσπη για να πάρουν τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης από τις Σχολικές Κοινότητες, με στόχο το μοίρασμα της φτώχειας και την προώθηση πελατειακών εξυπηρετήσεων μέσω αυτής της διαχείρισης!  Στην κλίμακα του Δήμου, παρατηρούμε να εφαρμόζεται το μοντέλο φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας με μεθόδους παραπλάνησης της κοινής γνώμης για την εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών.

 

Το χειρότερο όλων όμως, που κυριολεκτικά θα διαλύσει τα σχολεία, είναι ο κανονισμός αποδοχής τιμολογίων που έστειλε η Σχολική Επιτροπή στις Σχολικές Κοινότητες!  Η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και οι μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα μνημόνιο αντίστοιχο με εκείνο της τρόικα, σαφούς αντιλαϊκής και νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, που αν εφαρμοστεί δε θα αφήσει τίποτα όρθιο!

 

Σε αυτό το «διάταγμα», που αποτελεί την πολιτική αντίληψη της πλειοψηφίας της Σχολικής Επιτροπής, καταγράφονται με σαφήνεια οι επιλογές τους. Πρώτα οι λογαριασμοί! Αυτό είναι το σύνθημα της Σχολικής Επιτροπής! Όπως η τρόικα λέει: Πρώτα το χρέος κι ας πεινάσει ο λαός!

 

Σε αυτό το «διάταγμα», βγαίνουν στην παρανομία τα έξοδα για σχολικές γιορτές, για τις κατασκευές των παιδιών για τα Χριστούγεννα, το καλοκαίρι, για εποπτικό υλικό, για αθλητικό υλικό, για φωτοτυπικά μηχανήματα, για μικροφωνικές κ.λπ. κ.λπ. Ακόμα και ένα τζάμι να σπάσει, δε θα επισκευαστεί παρά μόνο όταν θα έρθουν τα συνεργεία του δήμου, τα οποία ο Δήμος δηλώνει ότι δεν έχει να διαθέσει λόγω έλλειψης προσωπικού! Δεν πειράζει! Αρκεί να πληρώνεται το χρέος που θα έλεγε και ο Σόιμπλε. Υποθέτουμε ότι στο επόμενο διάταγμα, θα ζητήσουν πλεονασματικούς ισολογισμούς της τάξης του 3,5% που ζητά το ΔΝΤ!!!

 

Με βάση αυτό το «διάταγμα», τα νηπιαγωγεία θα κλείσουν εντελώς ή οι γονείς θα υποχρεωθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη γιατί όπως γνωρίζουμε καλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν πληρώνοντας κυρίως λογαριασμούς.

 

Τα δημοτικά θα κάνουν μόνο ανάγνωση και γραφή και αυτή πολύ τους είναι! Στο «διάταγμα» αυτό απαγορεύεται ότι ζωντανεύει τη λειτουργία των Σχολικών μονάδων, ότι ευνοεί τη δημιουργικότητα και τη φαντασία!

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα δε θα συμπράξει σε αυτό!

 

Φυσικά, έχοντας μερικώς καταλάβει ότι αυτά που γράφουν είναι αδιανόητα, άρχισαν ήδη προφορικά να κάνουν σκόντο: «Ε! βρε αδερφέ, δεν είπαμε, θα πάρετε και καμιά μπάλα».

 

Φανταζόμαστε βέβαια, ότι σε κάποιο μελλοντικό κείμενό τους, θα υπονοείται ως μέγιστη παρανομία και θα «βγάζουν στα μανταλάκια» εκείνα τα σχολεία που πήραν μπάλες μετά από προφορική τους έγκριση!

 

Αποδεικνύεται τελικά, ότι όποιος αποφασίζει να κάνει διαχείριση της φτώχειας και της πολιτικής των μνημονίων αντί να συγκρουστεί μαζί τους, ό,τι και να ευαγγελίζεται, στο τέλος καταλήγει να εφαρμόζει αντιλαϊκές πολιτικές.

 

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και προσωπικά το Δήμαρχο Βασιλόπουλο Άρη, να τοποθετηθεί:

 

Αν ο κανονισμός αποδοχής τιμολογίων ως αναφορά το σημείο Γ, είναι η πολιτική τοποθέτηση της παράταξής του για τα έξοδα των σχολικών μονάδων

 

Αν συμφωνεί με το κείμενο που υπογράφουν τα μέλη της παράταξής του στη Σχολική Επιτροπή

 

Ζητάμε να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το αίτημά μας για έκτακτο κονδύλι 5.000 για τα νηπιαγωγεία, καθώς και το αίτημά μας να αναλάβει ο Δήμος τα ετήσια έξοδα των Νηπιαγωγείων σε ΔΕΚΟ και θέρμανση (500 λίτρα το χρόνο πετρέλαιο και πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ) γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές.

 

Το Σωματείο μας έχει με σαφήνεια και καθαρότητα τοποθετηθεί πολιτικά και όχι συκοφαντικά στις πολιτικές αποφάσεις της 1ης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όπως και σε όλες τις Σχολικές Επιτροπές στις οποίες αναφερόμαστε. Δε θα κάνουμε το ατόπημα να χρησιμοποιήσουμε την ασάφεια, τις παρατυπίες, τις αβλεψίες, την ανοργανωσιά και τις καθυστερήσεις της Σχολικής Επιτροπής για να εξυπηρετήσουμε άλλες σκοπιμότητες και να αφήσουμε υπονοούμενα. Επιμένουμε και θα επιμείνουμε μέχρι το τέλος στην πολιτική κριτική! Επαναφέρουμε ως σωματείο τη θέση μας για τη διαχείριση των χρημάτων των σχολικών κοινοτήτων που είχε ομόφωνα αποφασιστεί από τη Σχολική Επιτροπή το Νοέμβριο του 2015 και όπως αυτή έχει δημοσιοποιηθεί με την απόφαση του Σωματείου μας στις 10/1 και απαιτούμε να αποσυρθεί ο κανονισμός τιμολογίων σχετικά με τις λειτουργικές δαπάνες.

 

Τέλος παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα του κανονισμού τιμολογίων που έστειλε η Σχολική Επιτροπή στις Σχολικές Κοινότητες για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, οι γονείς, η κοινωνία της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τον μνημονιακό πολιτικό προσανατολισμό στη διαχείριση των δαπανών που επιδιώκει να επιβάλει.

 

Απόσπασμα από το κείμενο που στάλθηκε στα σχολεία ως Κανονισμός Τιμολογίων από την 1η Σχολική Επιτροπή Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

 

Γ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 

Με δεδομένο ότι τα χρηματικά κονδύλια για τις λειτουργικές δαπάνες από τις επιχορηγήσεις ΚΑΠ είναι εξαιρετικά περιορισμένα, η κατάταξή τους ως προς την προτεραιότητα κάλυψής τους έχει ως εξής :

 

α. Λογαριασμοί : θέρμανσης, φωτισμού, ύδρευσης, τηλεφωνίας.

 

β. Δαπάνες απολύμανσης.

 

γ. Δαπάνες υλικών καθαριότητας

 

δ. Δαπάνες υγειονομικού υλικού.

 

ε. Δαπάνες άμεσης ανάγκης επισκευής εγκαταστάσεων ηλεκτρισμού, φωτισμού, θέρμανσης, ύδρευσης, αποχέτευσης και ασφάλειας.

 

στ. Δαπάνες γραφικής ύλης εκτέλεσης έργου της διοίκησης του σχολείου, ταχυδρομικά έξοδα.

 

ζ. Δαπάνες συντήρησης ηλεκτρονικών υπολογιστών & εκτυπωτών διοίκησης και φωτοτυπικών χορηγηθέντων από ΟΣΚ ή αγορασθέντων από τις Σ.Ε. και τα αναλώσιμα αυτών

 

η. Δαπάνες για σημαίες, αντιολισθητικές ταινίες, κλειδαριές, κλειδιά.

 

θ. Δαπάνες συντήρησης πυροσβεστήρων.

 

Αναλόγως χρηματοδοτικών συνθηκών και πηγών εσόδων:

 

α. Δαπάνες εποπτικού υλικού (στο βαθμό που δε χορηγείται από αρμόδιους φορείς).

 

β. Δαπάνες αγοράς μικροφωνικών εγκαταστάσεων για τις εορτές των σχολείων (ως πάγιος εξοπλισμός - μέσα από ειδικό μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό).

 

Γενικά προβλέπονται αγορές παγίων οι οποίες γίνονται αν υπάρχουν διαθέσιμα υπόλοιπα σε επίπεδο ασφαλούς μελλοντικής λειτουργίας ως προς το Βασικό Λειτουργικό Κόστος.

 

Δεν καλύπτονται από τα κονδύλια λειτουργικών δαπανών.

 

α. Έπιπλα, σκεύη και εξοπλισμός που περιλαμβάνεται στους πίνακες υλικών που χορηγούνται υπό του ΟΣΚ ή όποιον άλλο φορέα θα είναι αρμόδιος στο μέλλον.

 

β. Εποπτικό υλικό που χορηγείται από άλλους φορείς και προγράμματα.

 

γ. Στολές εκδηλώσεων και εορτών.

 

δ. Τέλη σύνδεσης παροχής ΙΝΤΕΡΝΕΤ, διότι παρέχεται δωρεάν από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

 

ε. Δαπάνες για τη διενέργεια εορτών (Χριστουγέννων - καλοκαιριού, κλπ)

 

στ. Αθλητικό υλικό το οποίο μπορεί να χορηγηθεί από ανάλογους φορείς.

 

ζ. Προγράμματα υπολογιστών άνευ εγκρίσεως αναγκαιότητας από τις Σ.Ε.

 

η. Ενοικιάσεις μικροφωνικών εγκαταστάσεων και λοιπού εξοπλισμού.

 

θ. Έργα συντήρησης του σχολικού κτιρίου και των εξωτερικών χώρων, τα οποία κρίνεται από τις Σ.Ε. ότι εκτελούνται μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου ή με εργολαβίες του Δήμου από τα σχετικά χρηματικά κονδύλια (ΣΑΤΑ).

 

Ι. Μεταφορές των μαθητών με λεωφορεία.

 

Η προμήθεια ειδών σε μαζική κλίμακα και οι προκύπτουσες διαδικασίες εκτελούνται σύμφωνα με τα αναλόγως προβλεπόμενα σε κάθε Δήμο.

 

Παρακάτω η πρόταση που καταθέσαμε στις 10/1 σχετικά με την κρατική επιχορήγηση

 

Διαφωνούμε με την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης. Η παρατεταμένη λιτότητα που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων χρόνων με την κατά 70% μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σε συνδυασμό με την απόφαση της σχολικής επιτροπής, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον οικονομικό στραγγαλισμό των Δημοτικών και Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, καθώς και σε συγκεντρωτική διαχείρισή των οικονομικών τους. Δηλώνουμε ότι υπερασπιζόμαστε την ανάγκη και εμπιστευόμαστε τη δυνατότητα του Συλλόγου Διδασκόντων και των Σχολικών Κοινοτήτων (Εκπαιδευτικοί και Γονείς μιας Σχολικής Μονάδας) να γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των Σχολικών Μονάδων. Αυτό το δικαίωμα οφείλουμε να το προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να εξασφαλίσουμε συνθήκες διαφάνειας στη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης καθώς και την αξιοπρέπεια εκπαιδευτικών και γονιών απέναντι σε απόπειρες πελατειακών σχέσεων.

 

Αιτούμαστε:

 

Α. Την επαναφορά της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης της Σχολικής Επιτροπής (Νοέμβριος 2015) για την κατανομή και διαχείριση των χρημάτων της επιχορήγησης. Με την απόφαση αυτή αποδίδονταν τα χρήματα της επιχορήγησης στη Σχολική Κοινότητα, η σχολική επιτροπή παρακρατούσε προκαταβολικά το 30% αυτών για την αποπληρωμή τρεχουσών λογαριασμών ΔΕΚΟ και διευθέτηση χρεών, η σχολική μονάδα υποχρεούνταν να φέρνει προς έγκριση από τη Σχολική Επιτροπή έξοδα άνω των 480 ευρώ με ΦΠΑ, η σχολική επιτροπή υποχρεούνταν να προβεί σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση των καλύτερων προσφορών για ορισμένα από τα πάγια έξοδα των σχολικών μονάδων (αναγομώσεις, καθαριστικά κ.λπ.)

 

Β. Να αναλάβει μόνιμα ο Δήμος την πληρωμή των λογαριασμών ΔΕΚΟ και θέρμανσης των Νηπιαγωγείων του Δήμου μας, όπως 500 λίτρα πετρέλαιο ανά έτος και λογαριασμούς ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, γιατί τα νηπιαγωγεία αδυνατούν αντικειμενικά να καλύπτουν τις ανάγκες αυτές. Υπενθυμίζουμε ότι τα Νηπιαγωγεία βαρύνονται με αυξημένα έξοδα λόγω της κτηριακής αυτονομίας τους και ταυτόχρονα με περιορισμένα έσοδα λόγω μικρού αριθμού νηπίων που φοιτούν σε αυτά.  Θεωρούμε ότι χρειάζεται άμεσα έκτακτη επιχορήγηση 5.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

 

3. Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμμετέχουμε σε μία Σχολική Επιτροπή που η λειτουργία της βασίζεται στο δημοκρατικό διάλογο χωρίς απαξιωτικές συμπεριφορές και προσβολές, αποφάσεις που θα βασίζονται στη σύνθεση των απόψεων και δε θα είναι προειλημμένες με βάση την απόλυτη πλειοψηφία που ο νόμος δίνει σε κάθε δημοτική αρχή.- 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγάζει το Φιλοζωικό Σύλλογο από το άλσος ο δήμος- αναζητεί να νοικιάσει νέο χώρο

Διαχείριση απορριμμάτων: Με την τοπική αυτοδιοίκηση, ή με τη Δούρου είναι ο δήμος;

Η ΑΕΚ απαντά στο δήμο

Ζούμε μοναδικές στιγμές...

Οι πιέσεις, ίσως πιάνουν τόπο!

Γράψτε την άποψή σας

Κακός (06/02/2017 13:10)

Τέρμα το πάρτυ, με ΄΄ξένα΄΄ χρήματα. Ελπίζω να το καταλάβατε ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.

Α. ΓΟΥΛΑΣ (06/02/2017 15:06)

Άψογο πολιτικό κείμενο. Το ότι είναι ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ καθοριστικό. Ευτυχώς που υπάρχουν εκπαιδευτικοί που μαθαίνουν στα παιδιά μας να διεκδικούν. Η σημαντικότερη δραστηριότητα στη σχολική ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών τίθεται εκτός χρηματοδότησης.(θα επανέλθω με αναλυτικό κείμενο!)

Αντώνης 3.Γυμνάσιο (06/02/2017 16:12)

Δεν είναι τόσο η ομόφωνη απόφαση του ΔΣ όσο η τοποθέτησή σας κ.Γούλα. Σας διαβάζω τακτικά και έχετε αποδείξει πως είστε γνώστης των εκπαιδευτικών θεμάτων . Περιμένω το σχόλιό σας επί του κειμένου

ΑΠΟΡΙΑ (06/02/2017 16:36)

Που απευθυνεστε κυριε κακε; Στον δήμο , στη σχολικη επιτροπή, στον Αριστοτελη, στους διευθυντες, στους γονεις η στους μαθητες;

ερωτήματα χωρίς απαντήσεις (06/02/2017 19:51)

Η ανακοίνωση των μελών της Σχ. Επ. θέτει ζητήματα τα οποία δεν απαντά ο Αριστοτέλης. Υπάρχουν διευθυντές που δεν είχαν δώσει απολογισμούς; Υπάρχουν διευθυντές που έκαναν δαπάνες με σπάσιμο τιμολογίων; Υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί ΔΕΚΟ; Ποιοι θα τα πληρώσουν αυτά; Οι δημότες; Έδωσε ή όχι έκτακτη επιχορήγηση ο Δήμος; Αντί γι αυτά μιλούν για παρανομία της Σχ.Επ. που πληρώνει τις καθαρίστριες. Δηλαδή θα έπρεπε να τις αφήνουν απλήρωτες 5-6 μήνες; Αυτή είναι αριστερή κριτική; Μήπως ο Αριστοτέλης καλύπτει παρατυπίες διευθυντών και προσπαθεί να σπιλώσει ανθρώπους που εθελοντικά προσφέρουν χρόνο και κόπο για να λειτουργήσουν σωστά και απρόσκοπτα τα σχολεία; Κάποιοι ανάγουν σε δήθεν κινηματική λογική τη διαχείριση της κρατικής επιχορήγησης άνευ ελέγχου. Γιατί αυτό γινόταν δυστυχώς μέχρι τώρα. Ή όχι; Ας αναζητήσουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι την αλήθεια και ας βρουν τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την "πολιτική" αντιπαράθεση. Θα ανακαλύψουν περίεργες καταστάσεις.

Αποσυριζοποίηση τώρα! (06/02/2017 20:49)

Αν δεν αποσυριζοποιηθεί γενικότερα ο δήμος δεν υπάρχει σωτηρία.

Οι αγωνιστες της δεκαρας (06/02/2017 22:56)

Αισθηση προκαλει η σιωπη της αλλωτε λαλιστατης ενωσης γονεων. Μαλλον ελεγχεται ακομη απο τον πρωην προεδρο της Κωνσταντινιδη και δεν θελει να ενοχλησει τα φιλαρακια του στον συριζα.Εκτος και αν η νεα προεδρος Σταθαρη τα εχει βρει με τη σχολικη επιτροπη και τους συριζοβασιλοπουλους και κανει την παπια. Ας μιλησουν πριν τους παρουν με τα γιαουρτακια...

Σιωπή (07/02/2017 13:14)

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Φωτεινη Β. (07/02/2017 13:19)

ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟΣΗΝ ΩΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ. ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ! ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ! ΕΜΕΙΣ ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ -ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΙΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟ!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 13:33)

Προς "Οι αγωνιστες της δεκαρας (06/02/2017 22:56)" και όποιον άλλον ενδιαφέρεται.
1. Έως σήμερα απέφυγα επιμελώς να πάρω θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τη Σχολική Επιτροπή, σεβόμενος το γεγονός ότι δεν έχω πλέον θεσμικό ρόλο στην πόλη, τουλάχιστον τέτοιον που να δικαιούμαι να προκαταλάβω την Ένωση Γονέων. Έτσι ανέμενα την Ένωση, η οποία και προ αρκετών ημερών εξέδωσε για το ζήτημα αναλυτική και αρκετά "αγωνιστική" κοινή ανακοίνωση με τον "Αριστοτέλη". Οπότε ή ο άγνωστος σχολιαστής δεν το γνωρίζει αυτό, ή απλώς θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις. Όσον αφορά τα φαιδρά περί ελέγχου της Ένωσης από εμένα ακόμη και σήμερα, ο σχολιαστής επίσης δεν μπορεί να καταλάβει ότι το σε λίγες ημέρες απερχόμενο Δ.Σ της Ένωσης, του οποίου είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος επί αρκετό χρονικό διάστημα, αποτελείται από αυτεξούσιους και πολιτικοποιημένους ανθρώπους διαφορετικών αντιλήψεων και δεν μπορεί να ελεγχθεί είτε με όρους πολιτικούς είτε με όρους παρέας, ακόμη και εάν το ήθελε κάποιος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 13:35)

2. Όσον αφορά δε τα επίσης φαιδρά για τα «φιλαράκια μου στον Σύριζα» που τάχα δεν θέλω να δυσαρεστήσω, θέλω να πληροφορήσω τον σχολιαστή σας ότι αφενός με μια απλή έρευνα στην πόλη θα διαπιστώσει ότι έχω πολλούς και καλούς φίλους σε όλες τις δημοτικές και πολιτικές παρατάξεις της πόλης και αφετέρου ότι επί της ουσίας του ζητήματος που συζητούμε έχω πάρει σαφή και έντονη θέση υπέρ της εκπαιδευτικής κοινότητας, των διευθυντών των σχολείων και κατά της συγκεντρωτικής διαχείρισης που επιχειρείται από τη σχολική Επιτροπή, έχοντας και σχετική νομική άποψη επί του θέματος. Την άποψή μου δε αυτή, ως Πρόεδρος ακόμα της Ένωσης, εξέφρασα και ενώπιον του κ. Δημάρχου, αντιδημάρχων, μελών της Σχολικής Επιτροπής, Διευθυντών και μελών της ένωσης Γονέων τον Σεπτέμβριο σε σχετική συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας μάλιστα ματαιώθηκε, με δυστυχώς προσωρινή όπως απεδείχθη απόφαση του Δημάρχου, η λήψη απόφασης επί του θέματος. Ελπίζω να σας κάλυψα.

Αναγούλα (07/02/2017 15:06)

Όπου λέξεις σχολικές κοινότητες βάλε διευθυντής. Αναγούλα!

Φωτεινη Β. (07/02/2017 16:58)

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ!(ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ...!!!ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ?) ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΑΧΤΑΡΜΑ!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥΣ!
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΡΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΩ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Ή ΜΟΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ?

ΑΓΝΩΣΤΟΣ (07/02/2017 19:11)

Προς "Φωτεινή Β. "
"Πολιτική" είναι κάθε μας δημόσια πράξη, πρωτοβουλία ή δήλωση. Η συμμετοχή μάλιστα κάποιου στα κοινά (όπως π.χ. ένας Σύλλογος Γονέων ή η Ένωση Γονέων) προϋποθέτει και ταυτόχρονα σηματοδοτεί την πολιτική του (και όχι απαραίτητα κομματική) επιλογή του, ακόμα και άθελά του. Αυτό μας διδάσκει, άλλωστε, και η σχετική υποχρέωση που είχαν οι πολίτες της αρχαίας Αθήνας να συμμετέχουν στα πολιτικά πράγματα της πόλης, λαμβάνοντας συγκεκριμένη θέση στις πολιτικές διαφορές. Το αντίθετο, δηλαδή η μη συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα, θεωρούνταν ιδιαίτερα απαξιωτική συμπεριφορά. Μην δαιμονοποιούμε λοιπόν το δικαίωμα στην πολιτική άποψη και την έκφρασή της. Ας κρίνουμε κάποια συγκεκριμένη πολιτική ή κομματική άποψη ή την στείρα κομματική αντιπαράθεση που σίγουρα δεν βοηθάει.

Συμβούλιο σχολικής κοινότητας (07/02/2017 19:28)

Συμβούλιο σχολικής κοινότητας, σε ποια σχολεία της πρωτοβάθμιας υπάρχει θεσμοθετημένη; Αριστοτέλη και Κ. Γούλα ε;

σύλλογος (07/02/2017 20:06)

προς "συμβούλιο σχολικής κοινότητας"
Αν γνωρίζετε ενημερώστε και σε ποια σχολεία της β΄βάθμιας υπάρχει και κυρίως αν λειτουργεί ο θεσμός !

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 20:39)

Προς "Συμβούλιο σχολικής κοινότητας (07/02/2017 19:28)»
1. Αν και δεν ερωτήθηκα εγώ, θα σχολιάσω γιατί έτυχε να διαβάζω για άλλο λόγο την εν ισχύ υπ' αριθ. 8440/2011 Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 318/2011) για τον καθορισμό λειτουργίας των σχολικών επιτροπών. Στο άρθρο 1 αναφέρεται ρητά "Με απόφαση των οικείων σχολικών επιτροπών σε δήμους όπου υπάρχουν πάνω από δύο σχολικές μονά-δες ανά βαθμίδα (όπως και ο δικός μας Δήμος) λειτουργεί για κάθε σχολείο ή σχολικό συγκρότημα "Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας"... Στο συμβούλιο συμμετέχουν οπωσδήποτε ο Διευθυντής του Σχολείου, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος γονέων, τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος συλλόγου διδασκόντων και ένας των μαθητικών κοινοτήτων» (για τη δευτεροβάθμια)." Το "ζουμί", όμως, είναι αμέσως παρακάτω. "Ο Διευθυντής που συμμετέχει στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας διαχειρίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεσή του για την αντιμετώπιση λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων κατά τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 8 της παρούσας"

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 20:40)

2. Στο δε άρθρο 3 παρ. 8 επίσης ρητά αναφέρεται «α) με απόφαση της Σχολικής Επιτροπής προσδιορίζεται το ποσό που τίθεται στη διάθεση κάθε διευθυντή σχολείου για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων. Το ποσό αυτό κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα της σχολικής επιτροπής με προσθήκη του ονόματος αντίστοιχης σχολικής μονάδας. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής εξουσιοδοτεί τον διευθυντή που μπορεί να αναλαμβάνει χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό».

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 20:41)

3. Αυτά, λοιπόν, λέει ο νόμος για τη διαχείριση των χρημάτων των σχολείων. Ο νόμος απαιτεί τη συμμετοχή των σχολικών κοινοτήτων στη διαχείριση των χρημάτων των σχολείων (τις οποίες απαρτίζουν γονείς, εκπαιδευτικοί-διευθυντές και μαθητές στην περίπτωση της δευτεροβάθμιας) και δεν επαφίεται στην καλή διάθεση των πλειοψηφιών των Σχολικών Επιτροπών για την καταβολή ή όχι των αναλογούντων ποσών της κρατικής επιχορήγησης στα σχολεία. Ούτε βεβαίως οι πλειοψηφίες αυτές μπορούν να αποφασίζουν από μόνες τους τις «προτεραιότητες» των σχολικών αναγκών.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (07/02/2017 20:43)

4. Όσον αφορά το αρχικό ερώτημα του σχολιαστή σας, από την πρόσφατη εμπειρία μου στην Ένωση Γονέων, γνωρίζω ότι λειτουργούσαν, δεν ξέρω βέβαια πόσο ουσιαστικά, Σχολικές Κοινότητες σε σχολεία του Δήμου μας. Εάν δεν λειτουργούν όλες, ή δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε, είναι ευθύνη, σύμφωνα με το νόμο, της Σχολικής Επιτροπής και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων να ενεργήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι νομίζω σαφής η βούληση του νομοθέτη να αποκεντρωθεί η διαχείριση των χρημάτων και να ανατεθεί σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές κάθε σχολείου, υπό τον έλεγχο βέβαια και την εποπτεία της Σχολικής Επιτροπής. Κάθε άλλη πρακτική διαχείρισης απλώς αγνοεί τις ανωτέρω λογικές (και νομικές) παραδοχές.

Α.ΓΟΥΛΑΣ (07/02/2017 21:58)

@Φωτεινή Β.
Νομίζω πώς γνωρίζω προσωπικά την κ. Φωτεινή Β. θυμάμαι πως αγωνιστήκαμε μαζί πριν από κάποια χρόνια κατά της επιβολής τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας. Η απόφαση της τότε δημοτικής αρχής ήταν κατά την άποψη μας άδικη και παράλογη. Η κινητοποίηση μας όμως ήταν πολιτική πράξη και στέφτηκε μάλιστα από επιτυχία. Πολιτικά δεν μιλήσαμε και τότε διεκδικώντας δωρεάν δημόσιο σχολείο από την προσχολική ηλικία; Απλά η ιστορία επαναλαμβάνεται..

Α.ΓΟΥΛΑΣ (07/02/2017 22:46)

@Συμβούλιο σχολικής κοινότητας
@σύλλογος
«Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας», προβλέπεται βάσει του ΦΕΚ Β' 318/25-2-2011 για τους Καλλικρατικούς Δήμους, στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δυστυχώς όμως σε αρκετές σχολικές μονάδες δεν δίνεται στους γονείς πάντα φωνή και -με ευθύνη και των ίδιων ‐ απουσιάζει η ενεργητική συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση της σχολικής ζωής. Άρα ...προσέχουμε για να έχουμε...
.ΜΕΛΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ (08/02/2017 00:22)

Έχω την εντύπωση πως όσοι από τους συμπολίτες μας αναρωτιούνται αν λειτουργούν οι σχολικές κοινότητες είτε δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με το Σύλλογο Γονέων του σχολείου του παιδιού τους είτε οι Σύλλογοι των οποίων είναι μέλη ασχολούνται με εν πολλοίς επουσιώδη ζητήματα (π.χ. να ετοιμάζουν τυροπιτάκια για σχολικές γιορτές), δεν γνωρίζουν τη νομοθεσία και συνεπώς δεν γνωρίζουν τη δύναμη που τους δίνει ο νόμος να ελέγχουν τα οικονομικά των σχολείων των παιδιών τους. Από την πολύχρονη πείρα μου σε Συλλόγους Γονέων θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι στα σχολεία με υποψιασμένους, πολιτικοποιημένους και ουσιαστικά ενεργούς Συλλόγους Γονέων οι σχολικές κοινότητες λειτουργούν κανονικά και ασκούν πλήρως τον ελεγκτικό και διαχειριστικό τους ρόλο.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Λέσχη Πολιτισμού ΑΕΚ: Εκδήλωση στη μνήμη του Λουκά Μπάρλου

Επιστολή Βασιλόπουλου στον Πατούλη για τα αντιπλημμυρικά

Μαθήματα χορωδίας παραδοσιακής μουσικής

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ

Τι αναφέρει ο απολογισμός της 2ης Σχολικής Επιτροπής

Μόλις άρχισε... σταμάτησε η δημοτική συγκοινωνία!

Επιστολές της Ένωσης Γονέων για λειτουργικά κενά στα σχολεία

Γνωριμία με το σκάκι στο 3ο Δημοτικό Σχολείο

Πατούλης: Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα για την «ΑγιαΣοφιά»

Έγινε ο 5ος Αγώνας Δρόμου στις γειτονιές των μικρασιατών προσφύγων

Είσαι κορίτσι 7-12 ετών; Έλα να παίξεις μπάσκετ στον Ιωνικό!

Σήμερα ξεκινά η Παιγνιοθήκη

Τι παρέδωσε η απερχόμενη διοίκηση της 1ης Σχολικής Επιτροπής, στη νέα

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Καζανέματα 2019 από την Ένωση Κρητών

Δημοφιλέστερα άρθρα

Η οπαδική βία «κτύπησε» στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε κρίσιμη κατάσταση οπαδός της ΑΕΚ μετά απο ενέδρα χούλιγκανς- Ας μπει ένα τέλος στην οπαδική βία

Ο κύριος Βούρος, δυστυχώς μας κοροϊδεύει...

«Ζούμε πολιτισμό», για γέλια και για κλάματα...

Ανακοινώσεις της πλάκας...

Ο Γιάννης Κατωπόδης γράφει για την υπογειοποίηση

Η Δύναμη Πολιτών διαμαρτύρεται...

Η επίσκεψη του δημάρχου στο υπουργείο Παιδείας και η δήθεν «ενημέρωση»

Αδικεί τη Νέα Χαλκηδόνα η διοίκηση Βούρου: Κλειστό εκεί το γήπεδο, αλλά ανοιχτό το «Φουγάρο»

Χαλκηδονικός: Προβλήματα ασφάλειας και υγείας για τους αθλητές μας

Δημοτικό Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα

Δημοτικό Συμβούλιο την προσεχή Τετάρτη- Πάλι στο σκοτάδι ο Τύπος

Τι λέει η διοίκηση Βούρου για τα οικονομικά του δήμου- Τι απαντά ο Βασιλόπουλος

Ο δημοτικός σύμβουλος Αλέκος Γούλας γράφει για την οπαδική βία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ο Μητροπολίτης Ιωνίας και Φιλαδελφείας στο δημαρχείο

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Πατούλης: Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα για την «ΑγιαΣοφιά»
Xρήστης: Έτσιιιιιιι. Μπράβο!!!!!!!!
Ετσιιιιι. Δώστε διαχρονικά -με όλες τις κυβερνήσεις- άφθονο κρατικό χρήμα για την μεγαλύτερη ΔΕΚΟ απο την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου και...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: @(12/10/2019 11:41)
Μουσείο έχουμε αλλά θα φτιάξουμε κι άλλο ακόμα καλύτερο που μέσω του ονόματος της ΑΕΚ θα προσφέρει πολύ περισσότερα στη διατήρηση των παραδ...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: @Ανώνυμος (12/10/2019 12:07)
Άτομα σαν εσένα λερώνουν και ντροπιάζουν την Μικρά Ασία και τους πρόσφυγες. Τους αλήτες που τα σπάνε γελοίε τους συλλαμβάνεις και τους τιμω...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: Δ.
Να κάνει μουσείο πολιτισμού ο ΑΠΟΛΛΩΝ που ΚΑΙ ομάδα της Σμύρνης είναι ΚΑΙ ξεκίνησε ως μουσικός σύλλογος να το καταλάβω. Να κάνει μουσείο κι ...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Ανώνυμος
Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν το πόπολο. Να εμφανίζουν ψήγματα ευαισθησίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για ολίγα LiKEs, και σ...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Ανώνυμος-^
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης Στηρίζεις ΚΚΕ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ;;;!!!;;; Δυο μέρες Σερετάκη βλέπω πρώτο θέμα!!!!!!!...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Ανωνυμος*
Κ. Γούλα Ψηφίσατε θετικά στην εισαγωγή του ψηφίσματος προς συζήτηση στο Δ.Συμβουλιο και η ανακοίνωση λέει ψέματα; Που έχετε δημοσιεύσει τις...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Ανώνυμος
Αυτή η περίπτωση του Βούρου μου θυμίζει έναν διαχειριστή που είχαμε την ατυχή έμπνευση να του εμπιστευτούμε τα κοινόχρηστα στην πολυκατοικία...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: Ανώνυμος
Το όνομα Αγια Σοφιά για μια επαγγελματική ποδοσφαιρική αρένα, που πριν καν τελειώσει είναι ελκυστής βίας και παραβατικότητας (όπως απεδείχθη...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: Μικρασιάτης®
@15:37. Δεν μίλησα για το γήπεδο. Για τα αλητάκια που ντροπιάζουν την ΑΕΚ και την ιστορία της έκανα λόγο. Όσο για το... "μουσείο", έχουμε μο...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Ανώνυμος
@ 11/10/2019 17:47 Δεν αρνήθηκε ο Βούρος το ψήφισμα την Τετάρτη γιατί απλά δεν ήταν παρών στο δημοτικό συμβούλιο. Προτίμησε την κυρίως δουλ...

Μικρή και φέτος η παρουσία κόσμου στο μνημόσυνο για τη Μικρασιατική Καταστροφή
Xρήστης: παραλέων
Αγαπητέ "παραλέοντα", τώρα που ο αρχηγός σου θα μας ψήσει με τα 200 χρόνια από την επανάσταση, μην αρχίσεις να λες άλλα για τους μιαούληδες ...

Πατούλης: Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα για την «ΑγιαΣοφιά»
Xρήστης: GeorgeAEK
Αντε μπράβο να προχωρήσουν και τα περιφερειακά έργα να αλλάξει επιτέλους η πόλη μας....

Πατούλης: Δεν θα χαθεί ούτε μια μέρα για την «ΑγιαΣοφιά»
Xρήστης: tasos
Τώρα θα φανεί αν πράγματι η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει το έργο ουσιαστικά και όχι με αστερίσκους και αντιρρήσεις όπως η προηγούμενη που έκα...

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βούρο για το ΚΕΘΕΑ
Xρήστης: Σιγά μη σκίσετε κανένα καλσόν
Ναι μωρέ. Θα πέσει η μισή χώρα στα ναρκωτικά αν καταργηθεί το αυτοδιοικητικό του ΚΕΘΕΑ. Ο γνωστός λαϊκισμός και η καταστροφολογία της αριστε...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©