Κανένα Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε στις 15/07/2016 στην κατηγορία Σχόλια  |  8 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας είναι με απόλυτη ευθύνη του προέδρου του, ένα πλήρως απαξιωμένο σώμα, στο οποίο η πόλη έχει στρέψει τα νώτα της από καιρό. Ο πρόεδρος του σώματος δεν σέβεται το σώμα. Δείτε ένα απτό παράδειγμα: για να διατηρεί καλές "κοινωνικές σχέσεις" με μέλη του σώματος, δεν εφαρμόζει (όπως και οι προκάτοχοί του, για να είμαστε ειλικρινείς) τον κανονισμό που αναφέρει πότε ένα μέλος του σώματος χάνει την ιδιότητά του. Αποτέλεσμα: Όποιος θέλει πάει, όποιος θέλει δεν πατάει το πόδι του στις συνεδριάσεις. Και δε τρέχει κάστανο. Τη δουλειά μας να κάνουμε, λέει ο πρόεδρος, να περνάμε τα θέματά μας, και να ασκούμε τη διοίκηση που γουστάρουμε, και ποιος τους απαυτώνει τους θεσμούς. Αυτά τα έλεγε και τα ζητούσε η αριστερά όταν ήταν "στην απέξω". Τώρα που είναι στα πράγματα, κάνει κι αυτή, ό,τι ακριβώς και οι άλλοι. Τάλε κουάλε.

 

Καμία αντίδραση από τον πρόεδρο του σώματος για το απογοητευτικό γεγονός ότι στις συνεδριάσεις δεν παρίσταται ΚΑΝΕΝΑΣ δημότης ή κάτοικος, εκτός αν έχει ΜΟΝΟ για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, ειδικό ενδιαφέρον. Έρημες οι θέσεις των δημοτών σε καθε συνεδρίαση του σώματος. Η κοινωνία απέχει από το δημοτικό συμβούλιο και ΚΑΝΕΙΣ δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό. Πόρκα μιζέρια...

 

Ο τύπος της πόλης έκανε, από την αρχή της νέας διοίκησης του δήμου, προσπάθειες να αναζωογονήσει το ολοένα και μικρότερο ενδιαφέρον της πόλης για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Εμείς προσπαθήσαμε να μεταδίδουμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία των συνεδριάσεων, με δυο κάμερες, με όσο το δυνατόν καλύτερο φωτισμό και με προσπάθειες βελτίωσης του ηχητικού και οπτικού αποτελέσματος. Άλλοι μετέδιδαν όλες τις συνεδριάσεις, από την αρχή μέχρι το τέλος, ακόμα και ζωντανά. Κοντολογίς, κάναμε οι περισσότεροι του Τύπου της πόλης, μια προσπάθεια να κρατήσουμε ένα ελάχιστο, έστω, ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο. Και ποιο ήταν το "ευχαριστώ" του προέδρου; Ύβρεις, προσβολές, αυταρχισμός. Δηλαδή, Γιώργος Πάνος. Περίπου μας κάνει χάρη που μας "επιτρέπει" να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του σώματος. Πρέπει να τον "ευγνωμονούμε" εάν ευαρεστείται να μας δώσει το λόγο (μια φορά έχω μιλήσει εγώ και μάλιστα ως "κατηγορούμενος" από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη).

 

Ο Τύπος της περιοχής, έχει ζητήσει επανειλημμένως να μας αποστέλλονται πέραν της Ημερήσιας Διάταξης, δηλαδή μιας φράσης που απλώς περιγράφει στοιχειωδώς ένα θέμα, και όλα τα συνοδευτικά κείμενα του θέματος, ώστε να μπορούμε να ασκήσουμε την επιβαλλόμενη κριτική ή να πούμε το επιβαλλόμενο μπράβο στη διοίκηση του δήμου και τις άλλες δημοτικές δυνάμεις της πόλης. Να "το ψάχνουμε" το πράγμα. Τίποτα. Καμία αντίδραση από την "ευαίσθητη" σε ζητήματα διαφάνειας κι ενημέρωσης του πολίτη αριστεράς. Ας μην ενημερωθούν σε βάθος οι πολίτες, αφού μπορεί να "δημιουργήσουμε πρόβλημα" στη διοίκηση. Προέχει "να κάνουμε τη δουλειά". Όχι να ενημερωθεί ο κόσμος. Ο κόσμος ενημερώνεται με τις φωτογραφίες, με τις φιοριτούρες, με τον εντυπωσιασμό. Τα άλλα, τα κρατάμε κρυφά. Αυτή είναι η αντίληψη του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

 

Δείτε, για παράδειγμα, το 5ο θέμα της συνεδρίασης της επόμενης Τετάρτης. Λέει: "Έγκριση απολογισμού εσόδων-εξόδων του Π.Π.Ι.Ε.Δ. οικ. έτους 2015, βάσει της αριθ. 48/2016 απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου". Εσείς, τι καταλαβαίνετε; Πού είναι ο απολογισμός; Ποια έσοδα και ποια έξοδα έκανε το ΠΠΙΕΔ την περασμένη χρονιά; Πρέπει ναι ή όχι να γνωρίζει αυτή την πληροφορία ο δημότης; Πρέπει να του την πει ο Τύπος, ναι ή όχι; Ένα παράδειγμα αναφέρω, δεν υπονοώ κάτι για τα έσοδα και τα έξοδα του ΠΠΙΕΔ. Λέω απλώς ότι με μόνη αυτή τη φράση, ο Τύπος της περιοχής μας δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του. Κι αυτό το καταλαβαίνει αμέσως, όποιος έχει ελάχιστη, έστω, νοημοσύνη.

 

Φυσικά, το μόνο εύκολο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εμείς του Τύπου, είναι να διαπλακούμε με κάποιον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, κι όπως τα παίρνει τα θέματα αναλυτικά, να μας κάνει με το μέιλ του μια "προώθηση" και να τα μαθαίνουμε όλα. Σιγά το δύσκολο. Αλλά αυτό είναι το θέμα; Να μαθαίνουμε σαν τους ντετέκτιβς, κάτι που ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου πεισματικά αρνείται να μας ενημερώσει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος, πιστέψτε με.

 

Γι αυτό και μεις, στην "Αλήθεια" σταματάμε πια να ασχολούμαστε με τις συνεδριάσεις ΑΥΤΟΥ του δημοτικού συμβουλίου. Δεν ασχολούμαστε με ένα σώμα που ο πρόεδρος του ο ίδιος δεν το σέβεται και που δεν βλέπουμε καμία αντίδραση ούτε από πλευράς διοίκησης, ούτε από πλευράς αντιπολίτευσης. Και ειλικρινά το λέω, δεν βλέπω γιατί πρέπει "Η Αλήθεια" να προσπαθεί να κάνει γνωστές τις όποιες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν το ίδιο το δημοτικό συμβούλιο δια του προέδρου του όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να μας διευκολύνει, όπως θα όφειλε εάν σεβόταν τη δημοκρατία και τη διαφάνεια, αλλά αντίθετα κάνει τα πάντα για να συσκοτίσει τα πράγματα.

 

Εντάξει, λοιπόν, κύριοι. Μείνετε μόνοι σας, χωρίς την πόλη, αφού τόσο πολύ το θέλετε. Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε. Κατά τα λοιπά, μείνετε ένα σώμα αυτιστικό, μακριά από την πόλη που αδιαφορεί πλήρως για το τι λέτε και το τι κάνετε εκεί μέσα. Και με το δίκιο της!

 

Πρώτη φορά αριστερά, σου λέει ο άλλος. Τα ίδια όπως κι οι άλλοι. Απαράλλαχτοι, όλοι τους.-

Γράψτε την άποψή σας

συνώνυμος (16/07/2016 01:37)

"...από τον κ. Πάνο για "συκοφαντία", τόσα ελληνικά ξέρει, τέτοια γράφει στην Ημερήσια Διάταξη..."

Το χτυπάς το αγόρι στο ευαίσθητο σημείο, άκαρδε.

Και επί Κόντου και επί Γαϊτανά το ακροατήριο ήταν γεμάτο για διαφορετικούς λόγους σε κάθε περίπτωση.

Τώρα η αριστερή έρημος.
Καλ΄, δεν αισθάνονται μοναξιές?

Άγνωστος (16/07/2016 14:40)

Αγαπητέ

Καταλαβαίνω την δίκαιη δυσφορία σου για όσα συμβαίνουν.
Όμως για να εισαι απόλυτα δίκαιος πρέπει να μην ταυτίζεις όλους τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό. Για κάποιους, δεν θα ονομάσω εγω, είναι άδικο.
Εάν το ψάξεις καλημερα θα δεις ότι δεν ήταν όλοι το ίδιο.
Όλοι κακοί, κανένας κακός!!!!
Ευχαριστώ.

ΜΠΟΧΑ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ. (16/07/2016 15:08)

Γιατί να δώσουν λογαριασμό για τα έσοδα και έξοδα του ΠΠΙΕΔ???????τόσες φιέστες έκανε η μπουμπουλίνα θα πρέπει να μάθουν οι δημότες.Αλήθεια οι πολιτικοί γάμοι που γίνονται στο ΠΠΙΕΔ πόσο πληρώνουν τα ζευγάρια και ποιος εισπράτει τα χρήματα??????????θέλουμε να ξέρουμε.

Διαμαντής Σεϊτανίδης (16/07/2016 17:08)

@14.40

Κι εγώ καταλαβαίνω τι λες και καθόλου δεν ταυτίζω γενικά τους προηγούμενους προέδρους με τον σημερινό απαράδεκτο. Αλλά ΕΙΔΙΚΑ στο θέμα που αναφέρω (την απώλεια της ιδιότητας ενός μέλους του δημοτικού υμβουλίου λόγω απουσιών), νομίζω ότι κανείς δεν βρήκε το θάρρος να εφαρμόσει τα νόμιμα. Εάν κάνω λάθος, σε παρακαλώ να μου το επισημάνεις κι εγώ θα το διορθώσω αμέσως.
Ευχαριστώ κι εγώ

Αν πάψει (16/07/2016 22:52)

να ασχολείται και ο ΤΥΠΟΣ, τότε θα έχουν πετύχει ακόμα περισσότερο το στόχο τους

Διαμαντής Σεϊτανίδης (17/07/2016 18:55)

@22.52
Καταλαβαίνω τι λες και συμφωνώ μαζί σου. Γι αυτό υπογράμμισα στο κείμενό μου, παραπάνω: "...Το "φάλτσο" μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι θα το μάθουμε και θα το αναδείξουμε...".

Κι εσύ, αγαπητέ, να μην έχεις καμία αμφιβολία.

Κακός (19/07/2016 20:19)

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η Δημοτική πλειοψηφία. Είναι το επίπεδο ολόκληρου του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.

@Kακός (19/07/2016 22:50)

Το να τσουβαλιάζεις τους πάντες ουσιαστικά είναι σαν να βγάζεις λάδι αυτούς που είναι πραγματικά χαμηλού επιπέδου, δηλαδή τους 18 της δημοτικής αρχής.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Για τον Άρη Βασιλόπουλο

Η Δύση της... Ανατολής και η ανάδυση της Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας- Μια φιλόδοξη προσπάθεια

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος

Η πόλη χρειάζεται συνεννόηση, όχι φτηνιάρικο οπαδηλίκι

Να πάμε...

Στις 20 Ιουνίου η κρίσιμη Ολομέλεια της Δύναμης Πολιτών

Όταν δεν ξέρεις την πόλη σου και δεν έχεις τίποτα να πεις γι αυτήν, τότε θυμάσαι τα παλιά...

Απίστευτες ύβρεις Βούρου στους εργαζομένους- Αυτή είναι η γλώσσα των... ανθρώπων του πολιτισμού;

Νέα δεδομένα...

Η τοπική ΝΔ γιορτάζει τρία χρόνια διακυβέρνησης

Εσείς διαβάσατε τον eπαλΜΟΓΡ@ΦΟ;

Τίμησαν τη μνήμη των Ποντίων

Νέοι τραγικοί χειρισμοί Βούρου δημιουργούν κοινωνική ένταση στο Κάτω Κουκλάκι και σε όλη την πόλη

Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ: Μόνο μπράβο και συγχαρητήρια...

Άγριος ξυλοδαρμός για ασήμαντη αφορμή...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμος*
@8.30 Αν είχες διαβάσεις την εξέλιξη του διαλόγου σε αυτό το άρθρο θα έβλεπες ότι δεν είμαι εγώ υπεύθυνος που ξέφυγε η συζήτηση! Είσαι απλά ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμος
@9.37 Την βοήθεια από την δεξιά και το ΠΑΣΟΚ την είδαμε και από τους συμβούλου που κατέβηκαν με τον Βούρο. Από το ΚΚΕ δεν φαντάζομαι ότι είχ...

Η πόλη χρειάζεται συνεννόηση, όχι φτηνιάρικο οπαδηλίκι
Xρήστης: Ανώνυμος
Τον έχετε ακούσει ποτέ τον... "άνθρωπο του πολιτισμού" (λέμε τώρα), να καταδικάζει τα εμετικά συνθήματα των λουμπεναριών, κάθε φορά που πεθα...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ντίνος
Ο μοναδικός σκοπός και στόχος του ΑΒ ήταν να καθυστερήσει ή να αναβάλλει την κατασκευή του γηπέδου. Εφόσον το γήπεδο ολοκληρώνεται δεν έχει ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Exit poll nf-nx
@Giannisnf ούτε τα αποτελέσματα του 19 δεν μπήκες στον κόπο να κοιτάξεις. Βούρος 30%, Βασιλόπουλος 23% ήταν το αποτέλεσμα του Α' γύρου. 55 ...

Ο Γιώργος Ανεμογιάννης νέος επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και υποψήφιος δήμαρχος
Xρήστης: Άπατος....
Άπατος θα πάει ο Ανεμογιάννης. Δεν έχει ερείσματα στην πόλη, αλλά ούτε και στον τοπικό Συριζα. Που τα δίνεις τα δαχτυλίδια ρε Άρη!...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Giannisnf
Να μην ξεχάσουμε τον πόλεμο που έφαγε ο Αρης από την αεκτζίδικη τρομοκρατία και τελικά ήταν πάλι πρώτος στον πρώτο γύρο των εκλογών το 19. Α...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Τριχες
Με τουτα και με κεινα, φορτωθηκαμε βουρκους και γαιτανακια. Σκαστε και πληρωνετε. Τουλαχιστον ο Αρης εκανε πραγματα για την πολη και δεν μας...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Λάκων
@Ανώνυμος* κλασσική περίπτωση κακόβουλου τρολ που τη λέει σε όλους και για όλα μπαχαλεύοντας συζητήσεις. Ήθελα να 'ξερα πότε κοιμάσαι. Ούτε ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμος*
@20.08 Το ότι καταφέρνεις συγχρόνως και να αυτόσαρκαζεσαι και να τρολαρεις δείχνει υψηλό δείκτη νοημοσύνης!...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Μόνο SLAYER
Α(ρι)στερίσκε σε είχα για εξυπνότερο. Ούτε πέρασε απ' το μυαλό σου ότι σε τρολάρω και αυτοσαρκάζομαι συγχρόνως. Έλλειψη αίσθησης του χιούμορ...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανώνυμος*
@14.15 Εύστοχα και σωστά διέκρινε την διαφορά μου με τον Σεϊτανίδη! Χάνει λίγο στο ότι εγώ δεν έχω σάιτ για να δεις πως θα λειτουργούσαν! @1...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ασε μας κουκλιτσα μου
@11:39 Δημοκρατικός συγκεντρωτισμό Τι μου θύμισες! Όταν ήμουν στο ΚΚ έπρεπε να ψηφίσουμε για κα΄τι. Ερχεται η εισήγηση από το κόμμα αλλά έλα...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: @Ανωνυμος* (25/06/2022 11:14)
Απ' όλες τις μάντολες που έχεις γράψει εδώ κι αλλού κρατώ τη μόνη σωστή φράση που διάβασα: "Ποιος στη θέση του Βασιλόπουλου θα διακινδυνευεω...

Για τον Άρη Βασιλόπουλο
Xρήστης: Ανωνυμος*
@12.46 Δεν φαντάζομαι ότι η Μοσάντ και οι υπόλοιποι συνεργάζονται με άτομα του επιπέδου σου! Απλά η πρεμουρα σου να μάθεις ( δεν ξέρω γιατί)...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©