Brexit τέλος - Η Βρετανία πήρε πολλά κι έμεινε

Δημοσιεύτηκε στις 21/02/2016 στην κατηγορία Ευρώπη  |  δεν υπάρχουν σχόλια

Λευκός καπνός από τις Βρυξέλλες, έπειτα από μια μαραθώνια Σύνοδο με πρωτοφανές αριθμό παρασκηνιακών επαφών.

Όπως φαίνεται το κείμενο συμπερασμάτων που συνέταξαν Γιούνκερ και Τούσκ πριν από το δείπνο εργασίας, περιλαμβάνοντας όλες τις «ευαισθησίες» των εμπλεκόμενων πλευρών οδήγησε σε μια συμφωνία νωρίτερα από όλα τα προγνωστικά που ανέφεραν συμφωνία μεν, αλλά τα χαράματα έπειτα από νέους γύρους διαβουλεύσεων. 

Το τελικό κείμενο αποτελεί έναν συμβιβασμό μεταξύ των αρχικών προτάσεων Κάμερον και των αντιπροτάσεων Τούσκ που έπειτα από εξαντλητικές διμερείς επαφές κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις  στα τέσσερα σημεία. Θέση της Ελλάδας ήταν να διατηρηθεί η Ευρωπαϊκή ενότητα και οι λύσεις να είναι συμβατές. 

Κάμερον: Η Μεγάλη Βρετανία θα μείνει στην ΕΕ αλλά δεν θα γίνει ποτέ μέρος ενός υπερκράτους

Απευθυνόμενος κυρίως στο εσωτερικό κοινό και με το μάτι στραμένο στο επικείμενο δημοψήφισμα στην χώρα, ο Ντέιβιντ Κάμερον βγήκε από την Σύνοδο Κορυφής ... ότι έχει επιτύχει τους στόχους που είχε θέσει ο ίδιος και η χώρα του για να αποφευχθεί το Grexit. 

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της Συνόδου έκανε σαφές ότι αυτή η συμφωνία ήταν επωφελής για την Μεγάλη Βρετανία. Και συνέχισε: «Η Μεγάλη Βρετανία δεν θέλει σε καμία περίπτωση να γίνει μέλος ενός σκληρού υπεκράτους της Ε.Ε. Θα υπάρξουν όμως αυστηροί πειρορισμοί για τους πρόσφυγες. Νομίζω ότι αυτό είναι αρκετό για μένα να συστήσω να παραμείνει η Μεγάλη Βρετανία στην Ευρώπη έτσι ώστε να απολαύσει το καλύτερο των δύο κόσμων. Να εξακολουθήσουμε την πορεία μας στην μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο και να απολαύσουμε τα καλά που προσφέρει. 

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν παρέλειψε να τονίσει ότι: «Θα πρέπει να ανταποκριθούμε στις ανησυχίες του βρετανικού λαού. Για πρώτη φορά η Ε.Ε. δήλωσε σαφέστατα ότι έχει περισσότερα από ένα νομίσματα που χαίρουν της ίδιας προστασίας. Μένοντας στην Ε.Ε. θα μπορούμε να προσφέρουμε την ασφάλεια στους πολίτες και την οικονομία μας. Θα φροντίσουμε η Ευρωζώνη  να μην λειτουργεί ως εμπόδιο και βρετανοί επιχερηματίες να μην αντιμετωπίσουν καμία διάκριση εντός ή εκτός Ευρωζώνης».

Στόχος όπως είπε ο κ. Κάμερον είναι: «Να γίνει η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική και να εξασφαλίσουμε την βρετανική οικογένεια. Για πρώτη φορά η Ευρώπη αναγνωρίζει ότι ανταγωνιστικότητα είναι ένα σημαντικότατο μέλημα της Ε.Ε. Όσον αφορά τις οικονομικές πηγές ανοίγει οδρόμος για της βρετανικές εταιρίες. Θα βελτιώσουμε τις εμπορικές συμφωνίες με τις αναπτυσσόμενες αγορές του πλαντήτη όπως την Κίνα και ΗΠΑ και θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας»

Και απευθυνόμενος κυρίως προς τους βρετανούς πολίτες σημείωσε: «Επιτέλους η Ε.Ε. κατάλαβε ότι το ένα νούμερο δεν ταιριάζει σε όλους. Μένουν πολλά να κάνουμε. Δεν τελειώσαμε. Η συμφωνία ποτελεί ένα ορόσημο. Αποτελεί το τέλος της αρχής όχι την αρχή του τέλους. Εφόσον η Ευρώπη θελήσει να είναι ανοιχτή η Αγγλία θα μείνει στο πλευρό της. Αύριο θα κάνω μια ομιλία στο Κοινοβούλιο ενόψει και του δημοψηφίσματος. Φυσικά η απόφαση που θα λάβουν οι πολίτες θα είναι δεσμευτική. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή και οι Βρετανοί θα πρέπει να πάρουν την δική τους απόφαση».

«Εγώ πάντοτε ήμουν αντίθετος στο να συμμετάσχει η χώρα στο ευρώ. Ήμουν σαφής ότι έπρεπε να είναι μέσα στην Ευρωζώνη. Δεν μου αρέσει και δεν αγαπώ της Βρυξέλλες, αγαπώ την Βρετανία. Δουλειά μου είναι να προστατεύω τα εθνικά μας συμφέροντα. Πιστεύω ακόμα ότι ορισμένες πτυχές της ΕΕ είναι αρκετά απογοητευτικές αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φύγουμε ελαφρά τη καρδία από έναν οργανισμό που έχει προσφέρει τόσα πολλά. Πιστεύω ότι η βασική απάντηση είναι μία μεταρρύθμιση της ΕΕ και η Βρετανία θα είναι πολύ ισχυρότερη μέσα στην ΕΕ παρά έξω από αυτήν».

Μέρκελ: Δώσαμε στη Μεγάλη Βρετανία ένα πακέτο για να μείνει στην ΕΕ

Στις δηλώσεις της μετά την Σύνοδο Κορυφής εστίασε κυρίως στο θέμα της Μεγάλης Βρετανίας, επισημαίνοντας ότι επήλθε μία συμφωνία για να παραμείνει η χώρα στην Ε.Ε. παρά τις αρκετές διαφωνίες που έπρεπε να γεφυρωθούν. 

Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε ότι «είναι αλήθεια, η παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ είναι πολύ σημαντική, παρά το ότι κάναμε σημαντικές παραχωρήσεις για να το επιτύχουμε. Όσον αφορά την κρίση η οποία ξέσπασε, εκείνο που ήταν πιο βασικό ήταν να πετύχουμε την συμφωνία και των 28 κρατών. Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα αυτών που δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια πολιτική ένωση, συμφωνούμε να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες είτε είναι είτε δεν είναι στην Ευρωζώνη». 

Στην συνέχεια η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι: «Δείξαμε ότι έχουμε αρκετή ευελιξία, παρά το γεγονός ότι οι απόψεις μας δεν συμπίπτουν με την Μεγάλη Βρετανία για την εξέλιξη της Ε.Ε. Έχουμε πάντως την απαραίτητη ευελιξία να διαπιστώσουμε ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, να το δηλώσουμε και να το αποδεχθούμε. Όσο αφορά την γραφειοκρατεία πρόκειται για μία τεράστια συζήτηση, η βρετανική πρωτοβουλία για μείωσή της μας βρίσκει σύμφωνους και σύντομα θα δείξουμε και στην Μεγάλη Βρετανία ότι μποορούμε να δράσουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Έπρεπε πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πακέτο με το οποίο ο Κάμερον θα μπορούσε να πείσει τους Άγγλους ότι η συμμετοχή στην Ε.Ε. είναι συμφέρον για όλα τα κράτη μέλη σε μία στιγμή τόσο ταραγμένη και με τόσους πολλούς κινδύνους». 

Στη συνέχεια η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι στη Σύνοδο συζητήθηκαν και άλλα θέματα: «Ασχοληθήκαμε και με άλλα ζητήματα, και αποσαφηνίσαμε ότι πολύ σημαντικό θέμα είναι τα ανθρωπιστικά ζητήματα. Θα πρέπει να διευκολύνουμε την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας, γιατί έχει πολύ μεγάλη σημασία και θα πρέπει εκτός από την άδεια να μπουν οι πρόσφυγες στην ΕΕ να φροντίσουμε να είναι και ασφαλείς».

«Συζητήσαμε και για την Λιβύη και το τι πρέπει να γίνει σ' αυτό το κράτος, γιατί και εκεί υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες που προσπαθούν να διαφύγουν. Τέλος τηλεφωνηθήκαμε με τον Τούρκο πρωθυπουργό για να οργανώσουμε μία νέα Σύνοδο Κορυφής με την συμμετοχή και της Τουρκίας για να συζητήσουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα για το προσφυγικό»

Toυσκ: Θυσιάσαμε συμφέροντα για το κοινό καλό - Γιούνκερ: Επωφελής και για τα δύο μέρη η συμφωνία

«Πρόκειται για έναν συμβιβασμό, και σε έναν συμβιβασμό κανένας δεν είναι ικανοποιημένος 100%» επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής

Με ιδιαίτερα θετικά σχόλια εκφράστηκαν τα δύο ηγετικά στελέχη της Ε.Ε. μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής για την τελική κατάληξη των συνομιλιών και την επίτευξη της συμφωνίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι: «Ασχοληθήκαμε και με τις πιο μικρές λεπτομέρειες της συμφωνίας. Είναι θετικό ότι οι Ευρωπαίοι δεν αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Όλοι συμφωνήσαμε ότι ήταν καλύτερο να θυσιάσουμε ένα μέρος των συμφερόντων μας για το κοινό καλό».

Και επισήμανε: «Δείτε τι συμβαίνει στην Ευρώπη. Τρομοκρατικά χτυπήματα και ολοένα και οξύνεται η κρίση μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Για να γλυτώσει από την πείνα και την καταστροφή η Ευρώπη πρέπει να μείνει ενωμένη, όπως είπε και ο Τσώρτσιλ».

Ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου είπε ότι:  «Το ιδιαίτερο καθεστώς για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σε έναν συμβιβασμό κανένας δεν είναι ικανοποιημένος 100%. Σήμερα καταλήξαμε σε μία συμφωνία για να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε».

Στις δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε τις δηλώσεις του σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι έχει φτάσει στο τέλος μιας μακράς διαδρομής ετών. 

Στην συνέχεια επισήμανε ότι: «Η απόφαση που λάβαμε σήμερα είναι τίμια και για την Βρετανία και για την υπόλοιπη Ευρώπη. Χωρίς το ευρώ δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ένωση αλλά στην Ευρώπη υπάρχουν και άλλα νομίσματα. Αν δεν είχαμε καταλήξει σε συμφωνία θα είχαν πιστέψει όλοι οι Ευρωπαίοι ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κρίση»

Τα βασικά σημεία της συμφωνίας

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Κάμερον κέρδισε ειδική εξαίρεση της Βρετανίας από πτυχές της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης καθώς και αυτονομία της Μεγάλης Βρετανίας σε θέματα  χρηματοπιστωτικών και οικονομικών διευθετήσεων μεταξύ μελών της ΕΕ και μελών της Ευρωζώνης. Η χώρα του διατηρεί και το δικαίωμα να αρνείται την καταβολή  επιδομάτων σε νεοαφιχθέντες εργαζόμενους από άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε., καθώς και να καθορίζει η ίδια τις οικονομικές της σχέσεις με τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.

Όπως συνηθίζεται, πλέον οι ανακοινώσεις έγιναν μέσω... twitter

Τη συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έγραψε στο Twitter: «Πετύχαμε μία συμφωνία. Μήνες σκληρής δουλειάς και συνεργασίας απέδωσαν. Είμαι χαρούμενος. Δίκαιη για την Αγγλία και για τους 27.

Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας ανακοίνωσε πρώτη μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Τwitter η πρόεδρος της Λιθουανίας, γράφοντας χαρακτηριστικά: «το δράμα τελείωσε». 

Την επίτευξη συμφωνίας επιβεβαίωσε με μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter και ο πρωθυπουργός της Τσεχίας. Όπως έγραψε «έχουμε συμφωνία, και είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός ο οποίος πιστεύω θα βοηθήσει να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ε.Ε.».

Και μπορεί ο εκπρόσωπος του Ντόναλντ Τουσκ να έσπευσε να διαψεύσει τις πληροφορίες της Γκριμπαουσκάιτε και του Τσέχου πρωθυπουργού περί επίτευξης συμφωνίας., ωστόσο, ο ίδιος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον διέψευσε με το tweet του.

Δήλωση Αναστασιάδη

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία αναφορικά με τα αιτήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία είναι προς όφελος τόσο της ΕΕ στο σύνολό της  όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Σήμερα υπερίσχυσε το αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης. Η Κύπρος, καθ’όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, στήριξε τις προσπάθειες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Donald Tusk, με στόχο την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης, η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και των λοιπών κρατών μελών της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της ΕΕ.

Το παρασκήνιο

Πάντως, η δεύτερη ημέρα διαβουλεύσεων της Συνόδου Κορυφής στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Σύνοδος Κορυφής πήγε από παράταση σε παράταση, καθώς, λόγω της ανάγκης περαιτέρω διαβουλεύσεων γύρω από το ζήτημα της συμφωνίας για το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας στην ΕΕ, το «βρετανικό» πρωινό μετατράπηκε σε γεύμα και στη συνέχεια έγινε δείπνο το οποίο και ξεκίνησε λίγο μετά τις 22.30 (ώρα Ελλάδας).

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες ανέφεραν ότι αιτία της καθυστέρησης ήταν οι διχογνωμίες των ηγετών πάνω στο θέμα της Μεγάλης Βρετανίας. 

Μάλιστα, νωρίτερα την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σε μήνυμά του σε δημοσιογράφους, υπογράμμιζε πως η Σύνοδος θα παραταθεί με τη μετατροπή του γεύματος των αρχηγών σε δείπνο και κάλεσε τις εθνικές αποστολές να παρατείνουν την παραμονή τους στις Βρυξέλλες.

Δίνοντας δραματικές διαστάσεις στις εξελίξεις στη βελγική πρωτεύουσα, ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός έγραφε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονταν.

«Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αν και όταν υπάρξει συμφωνία», σημείωνε.

Ο Independent μετέδιδε πως οι ώρες ήταν δραματικές και εξόχως κρίσιμες, καθώς πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες χλεύαζαν τις «διακοσμητικές» μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το προσχέδιο συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία και οι οποίες προγραμματίζεται να τεθούν σε δημοψήφισμα από τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Την ίδια ώρα, δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί η στάση της Ελλάδας, η οποία απείλησε με βέτο, σε περίπτωση που δεν υπάρξει ρητή δέσμευση όλων των ηγετών της ΕΕ ότι τα σύνορα της χώρας δεν θα κλείσουν, τουλάχιστον μέχρι τις 6 Μαρτίου.

Μάλιστα, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποχώρησαν  νωρίτερα -και επέστρεψαν για το κρίσιμο δείπνο- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, προφανώς για να... κοιμηθούν λίγο, πριν από τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα, πηγές κοντά στη βρετανική πλευρά ανέφεραν ότι έγινε ένας μαραθώνιος συναντήσεων του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον, που έχει συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και την Πολωνή πρωθυπουργό.

protothema

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση

ΑΟΝΦ Άτταλος: Ήταν καλύτερος, του έλειψε το γκολ...

Εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου το 2ο φετινό τουρνουά Ράπιντ του ΣΟΝΦ

Το αδιάβλητο, η αντικειμενικότητα, η τενοντίτιδα και η χαμένη αξιοπιστία των πανελλαδικών εξετάσεων

Έτσι κλείνει τη χρονιά η «Πολιτιστική Αναγέννηση»

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος

Εκδήλωση της «Επαναστατικής Κίνησης»

Λαϊκή Συσπείρωση: Ρωτάμε τον δήμαρχο κι εκείνος δεν μας απαντά

Όλο το παρασκήνιο για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης»

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»

Το σωστό να λέγεται...

Στην Ιταλία το Β' ΕΠΑΛ Νέας Φιλαδέλφειας, στο πλαίσιο του ERASMUS+

Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς «Συμπαραστάτη»

Μαραθώνιος: Με ήλιο, με βροχή, οι Εθελοντές είναι εκεί!

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: φωκων
η ιδεα της υπογειοποιησης ειναι του ιδιοκτητη του μελισσανιδειου σταδιου. υπογειοποιησεις γινονται νομιμα με βαση το κυκλοφοριακο προβλημα γ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Μέσα σε όλα τα ερωτήματα -που δεν απαντάει ο δήμαρχος- τίθεται κι ένα ακόμα : Την περασμένη Δευτέρα, υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ Περιφέρ...

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: ΦΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
Κομίζω πρόταση γνωστού επιχειρηματία. ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ......

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Αυγολέμονος
@ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ (12/12/2019 13:48) Λυπήσου του ρε μάστορα το παιδί. Δεν βλέπεις ότι είναι για λύπηση. Όχι για καπνό! Ούτε για χαρτάκι...

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: Κιρκη
@ 19:32 Ωραιο το αστειο σου. Να σε αξιοποιησουν στην παγοποιηση της λιμνης. Καπου πρεπει να βολευτεις κι εσυ....

Τρικυμία σε ποτήρι! Ακυρώθηκε η εκμίσθωση χώρου στο Άλσος
Xρήστης: @ 11/12/2019 18:42
Με μέτρο τα "κουμπιά"....

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση
Xρήστης: Ανώνυμος
@ 12:47 Αν ήμουν στη θέση του Σεϊτανίδη, θα αναζητούσα την ip σου και μόλις θα σε ταυτοποιούσα, θα σου απένειμα σε λαμπρή ειδική εκδήλωση τ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
@ Δημοτης (12/12/2019 13:17) Ζούμε πολιτισμό δηλαδή;...

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@12.47 Έχει φτάσει "σε τέτοιο επίπεδο βλακείας", όπως λες. Μου απάντησε. Απλώς περιμένω να επιστρέψω στο γραφείο και να ολοκληρώσω το ρε...

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση
Xρήστης: Group In Therapy
ανακοίνωση πρός γνωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας και Χαλκηδόνας Με τα λύπης το συγκρότημα group in therapy δεν πραγματοποίησε την εμ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: @οπαδος
Θα μπουμε 8-2-2021 για να τιμησουμε τα 40 χρονια χοχο. ...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: Δημοτης
Ειτε παιζουμε τσαμπιονς λιγκ ειτε γ εθνικη και θα βαφουμε τον τοιχο σου και θα κατουραμε στην αυλη σου....

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση
Xρήστης: Σας γλεντάει ο Γιάννης
Χαχαχαχα φοβερό. Αντιπολιτευτικό παραλήρημα για άλλη μια φορά γιατί λέει άλλαξε το συγκρότημα. Ευτυχώς δεν έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο βλα...

Ένας δήμαρχος που «κάνει την πάπια»
Xρήστης: ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ
@ @ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ (10/12/2019 18:08) (11/12/2019 19:36) Δηλαδή Σεπτέμβριο μπαίνουμε στη γηπεδάρα; Μπορεί να είμαστε ξανά στο Τσου Λου ...

Ερωτήματα για το event των Χριστουγέννων-Τι απαντά ο δήμος-Τι λένε οι «κομμένοι»-Συνεχής ενημέρωση
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@11.02 Κι απ' την Άννα, κι απ' τη μάνα, δεν με πειράζει. Εγώ περιμένω......

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©