Ο Σπύρος Καβακόπουλος προς τον δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο (φωτο)

Δημοσιεύτηκε στις 12/02/2016 στην κατηγορία Η πόλη  |  20 σχόλια

Από τον συμπολίτη μας κ. Σπύρο Καβακόπουλο λάβαμε την παρακάτω ανοικτή επιστολή στο δήμαρχο Άρη Βασιλόπουλο και τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες

*****

Κε Δήμαρχε,

Τον Απρίλιο του 2015, με αφορμή αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ανακατασκευή του 1ου δημοτικού, δύο φορές σας είχα προειδοποιήσει και γνωρίσει τα  εξής. Πριν παραδοθεί το σχολείο στην ανάδοχη εταιρία, ο δήμος να πάρει και αξιοποιήσει κάθε χρήσιμο υλικό του σχολείου. Μου απαντήσατε  χαρακτηριστικά γράφοντας : «…..ότι αξιοποιήσιμο υπάρχει στο σχολείο θα μεταφερθεί αλλού πριν την κατεδάφιση. Μην ανησυχείς λοιπόν, δεν θα γίνει πλιάτσικο».

Πέρασα λοιπόν χθες και είδα τα κεραμίδια από τις ισόγειες αίθουσες, να έχουν  τοποθετηθεί σε παλέτες και σελοφάν (φωτο 1). Χάρηκα γιατί νόμισα ότι θα τα πάρει ο δήμος. Ρωτώντας όμως τον υπεύθυνο μηχανικό, πληροφορήθηκα ότι θα τα πάρει η ανάδοχος εταιρία. Το ίδιο και για τα μεταλλικά μασίφ κάγκελα περίφραξης (φωτο 2-3). Τον ρώτησα επίσης  αν μπορούσα να αγοράσω μέρος από αυτά και μου απάντησε καταφατικά.

Σας ρωτώ λοιπόν κε Δήμαρχε,

1ον. Γιατί αφήσατε τα μασίφ μεταλλικά κάγκελα να τα πάρει ο ανάδοχος, υπάρχει πλήθος δημοτικών χώρων που τα χρειάζονται (κοιτάξτε φωτογραφίες). Η παιδική χαρά στον Κένταυρο έχει ανάγκη αυτών των κιγκλιδωμάτων καθώς τα παιδιά κινδυνεύουν να κατακρημνισθούν από την πλευρά της εκκλησίας (φωτο 4), παρόμοια ανάγκη υπάρχει και περιμετρικά του πρασίνου, ανατολικά της λίμνης όπου κάθονται δημότες με παιδιά (φωτο 5-6). Θα μπορούσα να αναφέρω δεκάδες άλλων περιπτώσεων όπου έχουν την ανάγκη των  στιβαρών και μασίφ αυτών μεταλλικών κιγκλιδωμάτων (φωτο 7-8). Ο πρώην δήμαρχος κος Στ. Κόντος σε παρόμοια περίπτωση, αξιοποίησε τα κάγκελα περιφράσσοντας το δάσος από την πλευρά της σχολής χωροφυλακής (φωτο 9). Εσείς γιατί δεν κάνετε το ίδιο;; 

 2ον Τον Δεκέμβριο του 2011 στις δύο τα μεσάνυχτα, με κίνδυνο της προσωπικής μου ασφάλειας, απέτρεψα τρεις κλέφτες ανεβασμένους στην κεραμοσκεπή των ισογείων αιθουσών να αποκολλούν κεραμίδια. Τους φώναξα ότι ειδοποιώ πάραυτα την αστυνομία και έτσι διασώθηκαν. Την επόμενη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανα σχετική ανάρτηση βάζοντας φωτογραφίες με τα αποξηλωμένα υπό κλοπή κεραμίδια (φώτο 10). Τώρα για αυτά τα καινούργια σχεδόν κεραμίδια (οι αίθουσες νεόδμητες) που διασώθησαν, αδιαφορείτε και τα παίρνει ο ανάδοχος. Ακόμη κι αν δεν τα ήθελε ο δήμος, θα μπορούσε να τα πουλήσει ή ακόμη καλύτερα να τα διαθέσει  σε φτωχές οικογένειες του προσφυγικού συνοικισμού με προβλήματα κεραμοσκεπής.

 3ον Ο καινούργιος λέβητας αερίου για την θέρμανση του σχολείου (δύο ετών), τον πήρε ο δήμος ή τον άφησε στον ανάδοχο;;;

4ον Οι τουαλέτες, οι αποθήκες και το λεβητοστάσιο του σχολείου, είναι σκεπασμένα καθ’ ολοκληρία με πλάκες αμιάντου (ελενίτ). Για την αφαίρεση τους, υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που υποχρεώνει ακόμη και για πολύ μικρές ποσότητες, το έργο να ανατίθεται σε εξειδικευμένες και πιστοποιημένες εταιρίες. Οι τεχνικοί κατά την αφαίρεση, φοράνε μάσκες με φίλτρα, γάντια, ειδικές στολές. Να σημειωθεί ότι ο  ιδιοκτήτης κάθε σπιτιού μετά την αφαίρεση αμιάντου, παραλαμβάνει πιστοποιητικό νόμιμης διάθεσης, διότι ο αμίαντος προς καταστροφή, εξάγεται στην Γερμανία και απαγορεύεται αυστηρά η ταφή του σε ΧΥΤΑ. Ρωτώ κε Δήμαρχε υπάρχει αυτή η πρόβλεψη ή θα επαναληφθεί το ίδιο που έγινε και κατά την κατεδάφιση του Κενταύρου, όπου οι άκρως καρκινογόνες μικρές ίνες από την κονιορτοποίηση του εκεί αμιάντου, διαχύθηκαν στην ατμόσφαιρα;; Σε σχόλιο τότε, σας είχα επισημάνει το τραγικό λάθος. Πιστεύω να μην επαναληφθεί, ώστε ν’  αντιμετωπίσετε την κείμενη νομοθεσία.

5ον Θα ήθελα να μάθω αν πριν την δημοπράτηση, συντάχθηκε μελέτη για τα αξιοποιήσιμα υλικά του σχολείου (έτσι πρέπει να γίνεται); Και αν «ναι» υπάρχει  άδεια της πολεοδομική υπηρεσίας για την αφαίρεση των υλικών αυτών πριν αναλάβει η ανάδοχος εταιρία;

Κύριε δήμαρχε εκτός από το πλιάτσικο των απλών πολιτών, υπάρχει και το συντεταγμένο από την αδιαφορία.

Πόσο θα ‘θελα να με πληροφορούσε κάποιος ότι κάνω λάθος…………….

Τελειώνοντας οφείλω να πω, ότι μετά τους μακροχρόνιους και επανειλημμένους τεχνικούς ελέγχους, δικαιώνεται  ο πρώην δήμαρχος Στ. Κόντος για την επικινδυνότητα του σχολείου.

Με εκτίμηση

Σπύρος Καβακόπουλος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Γράψτε την άποψή σας

Ενας λιγο παλιος (12/02/2016 13:32)

Υπερβολη τα καγεκλα γυρω απο τα παιδακια.
Στα χρονια μου παιζαμε ερωτοτροπουσαμε εκει και κανεις δε επεσε
Ισα ισα που θυμαμαι τραυματα ΑΠΟ τα καγκελα
Αλσος ειναι φυση θα εχει και κατηφορες
Εκτος αν η γενια που ερχεται εχει θεματα αντιληψης η προσαρμογης στο περιβαλλον
Για την κατοχη των υλικων κατα τα αλλα μαζι με τον αρθρογραφο

Είσαι εμπαθής Καβακόπουλε (12/02/2016 13:50)

Ρε συ Καβακόπουλε τι είναι αυτά τώρα ;
Με την αξιοποίηση των υλικών και την επικινδυνότητα του αμίαντου θα ασχοληθεί ο δήμαρχος ;
Τι τον πέρασες ρε συ τον δήμαρχο ; Για σε παρακαλώ.
Εδώ πήγε σε κοτζάμ Βενεζουέλα καλεσμένος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας.
Με τα ελενίτ και τα κάγκελα θες να ασχολείται;

Δικαστής Ντεγιάννης (12/02/2016 14:12)

μωρέ Σπύρο, τι του λες τώρα?
Εδώ δεν καταδέχτηκε να εκπροσωπήσει τους Δημότες στη κηδεία του μεγάλου δάσκαλου Δεσποτόπουλου, που κηδεύτηκε στην πόλη μας, για τα κάγκελα του λες?

Πες του να σου απλώσει κανένα κουρελο-πανό στην πλατεία να δεις για πότε θα σκαρφαλώσει στις κολώνες.

Άστο Σπύρο, και τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα μετά απο 3 χρόνια.
Μετά την απομάκρυνση από τις κάλπες ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Υπομονή (12/02/2016 14:33)

...

Tarakoulas (12/02/2016 15:51)

Τι δεν λέει σωστά ο Σπύρος Καβακόπουλος;;
Κομματικά σούργελα που έχετε και λόγο!!! αντίδρασης με αυτά τα σχόλια…
Βάλτε σε έναν κουβά νερό με απορρυπαντικό και κάντε μια πλύση στον εγκέφαλο σας… σχολιαστές του τίποτα!!!

Ιατρός (12/02/2016 20:16)

Την περίπτωση, κύριε ξερόλα (καγκελάρχη) και οπαδοί του, όλα αυτά να μην είναι ιδιοκτησία του δήμου αλλά την ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ) στην ευθύνη της οποίας είναι τόσο το κτίριο του σχολείου όσο και η εργολαβία ανέγερσης του νέου, την έχετε σκεφτεί. Αλλά τι λέω... μπρός στο μένος σας απέναντι στη διοίκηση του δήμου αυτά είναι ψηλά γράμματα... και κυρίως υψηλά νοήματα. Περαστικά σας...

Σπύρος Καβακόπουλος (12/02/2016 23:55)

Μάθαμε οτιδήποτε δημόσιο να μη μας νοιάζει. Αν το κτίριο του σχολείου ήταν σπίτι μας τι θα κάναμε πριν γκρεμισθεί. Κάθε τι χρήσιμο θα το αφαιρούσαμε και θα το επαναχρησιμοποιούσαμε ή στη χειρότερη περίπτωση θα φωνάζαμε τον παλιατζή και θα τον ρωτάγαμε τι μας δίνει για να πάρει τα σίδερα και κεραμίδια. Όπως ακριβώς κάνει και η εταιρία που πήρε το σχολείο για να το ανακατασκευάσει. Η αδιαφορία για τη δημόσια περιουσία είναι και αυτό μέρος της κρίσης.

Ιατρος (13/02/2016 19:45)

.. και η μπάλα στη εξέδρα κ. Σ.Κ.... πόση αρρώστια πια??... πόσο μένος??... τι κάνατε εσείς κύριε Σ.Κ. όσο ήσασταν εμπλεκόμενος στη διοίκηση? καταγγελίες στο μαξιλάρι σας? τι να κάνουμε?? πάρτε το απόφαση... χαλαρώστε και απολαύστε το... το 1ο Δ.Σ θα ανεγερθεί κατά την διάρκεια αυτής της διοίκησης του δήμου... τόσο απλό...!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και κλάμα η κυρία (13/02/2016 22:09)

Το 1ο δημοτικό θα γίνει θέλουν δεν θέλουν κάποιοι και θα γίνει στη θητεία του Βασιλόπουλου. Από εκεί και πέρα τα παράπονά σας για ζητήματα που αφορούν τον ΟΣΚ στον ΟΣΚ. Έλεος με τη γκρίνια

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΟΤΗΣ (14/02/2016 00:28)

Εδω έδωσε για την ΑΕΚ 20,000 ευρώ για να κάνει το εφέ αυτός και η παρέα το τα κεραμίδια θα τον νιαξουν..

Σπύρος Καβακόπουλος (14/02/2016 01:39)

Κε Ιατρέ αν σας ενδιαφέρει τι καταγγελίες είχα κάνει προς την κα Γαϊτανά και μάλιστα με αρ. πρωτ., να μερικές από αυτές :
1. "SOS TΟ 1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ, ΒΙΑΖΕΤΑΙ - ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ"
2. SOS το μουσείο καταστρέφεται, κάντε κάτι».
3.Ασφάλεια προσωπικού και εγκαταστάσεων Π.Π.Ι.Ε.Δ.

Σε όλες, πέρα από τις καταγγελίες έκανα και τις σχετικές προτάσεις. Στο δε 1ο Δημοτικό με αφορμή τις προτάσεις μου, δούλεψα ως εθελοντής (δεν είχα παιδί στο σχολείο) μαζί με με το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον διευθυντή, για την περισυλλογή και διαφύλαξη του υλικού του σχολίου που καταστρεφόταν. Αν επιθυμείτε περισσότερα να σας γράψω.

κλαίω (14/02/2016 18:32)

Από πού ξέφυγε αυτός; Από ποιο ίδρυμα;

@ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΟΤΗΣ (14/02/2016 23:11)

και αλλα τοσα για τόσους καδους που έκαψες.

Βάκης (15/02/2016 09:54)

@Σπύρος Καβακόπουλος (14/02/2016 01:39)

Η φράση «κλειδί», από όσα γράψατε κ. Καβακόπουλε, είναι:
"πέρα από τις καταγγελίες έκανα και τις σχετικές προτάσεις".

Αυτό είναι που δεν μπορεί να καταλάβει η νεοαριστερά του τίποτα.
Οτι δεν αρκεί ο καταγγελτικός λόγος ο οποίος είναι κούφιος αν δεν συνοδεύεται κι απο προτάσεις.
Το ζούμε άλλωστε. Εγιναν κυβέρνηση βασιζόμενοι σε στείρες καταγγελίες και φωνές και όταν ήρθε η ώρα (με δική μας φυσικά ευθύνη για να τα λέμε και όλα) να κυβερνήσουν και να διοικήσουν τα έκαναν _______ (ας μην πω καλύτερα).

!? (15/02/2016 10:10)

@ 22:09
Κατ' αρχήν ποιός είναι αυτός που δεν θέλει να ξαναγίνει το σχολείο; Εμπρός! Πείτε ονόματα για να μάθουμε κι εμείς. Ακόμα και ο πιο κακόπιστος και εμπαθής αντιπολιτευόμενος δεν νομίζω οτι δεν θα ήθελε να χτιστεί. Μην τρελλαθούμε. Για σχολείο μιλάμε. Μην προπαθείτε να δημιουργήσετε εντυπώσεις κύριε/κυρία.
Κατά δεύτερον, αν χτιστεί θα το πιστωθεί η διοίκηση Βασιλόπουλου αλλά αν δεν χτιστεί θα το χρεωθεί ο ΟΣΚ;
Τι "λογική" είναι αυτή; Έχετε ξεφύγει εντελώς; Σε ποιούς νομίζετε οτι απευθύνεστε;

Ιατρος (15/02/2016 11:33)

όχι... δεν επιθυμώ.. τα υπόλοιπα στον κανονικό σας γιατρό...

Ναι (15/02/2016 12:24)

θα κόψει την κορδέλα ο κ. Βασιλόπουλος, αλλά άλλη έτρεχε να το κάνει το έργο ο ΟΣΚ. Να θυμηθούμε ότι με προϋπολογισμό 4.300.000€ προσπάθησε η διοίκηση Κόντου να το κάνει μέσω δήμου και όχι μέσω ΟΣΚ (όποιος θέλει μπορεί να κάνει ότι υποθέσεις θέλει) και αφού δεν τα κατάφεραν (μη βγάλουμε και την αιτιολογική έκθεση στο πόδι - έκθεση ιδεών για παιδάκια, που αιτιολογούσαν οι υπηρεσίες του δήμου γιατί έπρεπε να το κάνει ο δήμος το σχολείο και όχι ο ΟΣΚ), είχε έρθει η κρίση και μετά έτρεχε "η πιο αποτυχημένη δήμαρχος" όλων των εποχών και κατάφερε να το πάρει ο ΟΣΚ.

Την κορδέλα του γηπέδου της ΑΕΚ θα πάει να την κόψει αν είναι κοντά οι εκλογές του '19;

@Ναι 15/02/2016 12:24 (15/02/2016 16:33)

Έτσι είναι δυστυχώς η πολιτική και οι πολιτικοί! Αδίστακτοι και κυνικοί!

Ποτέ δεν υποστήριξα την κα Γαϊτανά αλλά θέλει μεγάλο κυνισμό να καπηλεύεσαι την δουλειά κάποιου την στιγμή που υπάρχουν μέλη σε αυτήν την διοίκηση που έκαναν το παν για να μην γίνει τίποτα στην Φιλαδέλφεια αρκεί να πολεμήσουν την κα Γαϊτανά.
Όμως όσες δημοσιές σχέσεις και να κάνουν επιβάλλεται να κάνουν και αυτοκριτική αν θέλουν να λένε οτι αντιπροσωπεύουν το νέο και το καινούργιο.


3x33 (15/02/2016 23:04)

@16:33 το να είναι ο πολιτικός "κυνικός" και "αδίστακτος" δεν είναι απαραιτήτως κακό. Kακό είναι, όταν είναι κουτοπόνηρος.

Ανώνυμος. (16/02/2016 12:10)

@ @Ναι 15/02/2016 12:24 (15/02/2016 16:33)

Το «το νέο και το καινούργιο» δεν έχουν να κάνουν με την ημερομηνία που αναγράφεται στην ληξιαρχική πράξη γέννησης κάποιου. Το θέμα είναι αν αυτό που εκπροσωπεί κι ο τρόπος που πολιτεύεται ανταποκρίνονται στο τώρα, καθώς και αν το αποτέλεσμα της όποιας πολιτικής πράξης ωφελούν το κοινωνικό σύνολο.
Απο νέους, με φτωχές εμπειρίες και λιγοστές προσλαμβάνουσες, χορτάσαμε.
Σαραντάρη πρωθυπουργό έχουμε.
Και λοιπόν;

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@κουμμουνι Έχεις σοβαρό πρόβλημα παιδί μου να το κοιτάξεις ή έστω να αφήσεις την πολιτική τα έχεις κάνει σαλάτα στο σοβιετικό σου εγκέφαλο! ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (08/05/2021 12:03) αα αλήτη με δίχως μάνα και δίχως σπίτι, αα αλήτη Δεν βάζω ταμπέλες. Εσύ χρησιμοποιείς χρυσαυγιτική φρασεολογία....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Anonymous
@ ΄΄Γερακίνα΄΄ (07/05/2021 07:46) Η αλήθεια είναι ότι ακόμα κι αυτός ο τσεγκεβαρας από τα λιντλ ήταν καλύτερος από τον vouros. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Όχι τυχαίο και το όνομα ή το ψευδώνυμο σας, το όνομα της μοναχοκόρης και "ομορφοκόρης" του φυλακισμένου "ηγέτη"...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ Ανώνυμος (07/05/2021 21:00) Άντε να χαθείς αλήτη που θα με πεις χρυσαυγίτισα, θα έπρεπε να ντρέπεσαι με τη Σταλινοφασιστική νοοτροπία που ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
@ Ουρανία (07/05/2021 17:48) Είναι αναφαίρετο το δικαίωμά σας να εκφράζετε την όποια άποψή σας. Αλλά καλό είναι να έχετε πάντα κατά νου ότι ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ουρανία
@ "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (07/05/2021 09:49) Αξιαγάπητο ορφανό του Στάλιν δούλεψε σαν το σκύλο στη φάμπρικα του καθεστώτος πάρε το κουπονάκι σου και περ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Ανώνυμος
Δεν φτάνει που είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και σεναριογράφος, έχετε και παράπονα....

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 23:13) Ο υπαρκτός μεριμνούσε για την υγεία των πολιτών του. Έχεις πάει σε φούρνο να αγοράσεις καλαμποκόψω...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: @ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (06/05/2021 21:05)
Μια χαρά περνάμε. Ιδιαίτερα όσοι έχουμε ζήσει και τις εποχές των κομμουνιστικών παραδείσων στυλ Τσαουσέσκου. ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εεεεεεε !!!!!!...

Ως και τον ίδιο του τον συνδυασμό πάει να διαλύσει ο τοπικός Δελαπατρίδης...
Xρήστης: ΄΄Γερακίνα΄΄
Δεν σας άρεσε ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και πέσατε ΟΛΟΙ, πούροι αριστεροί έως φασιστές δεξιοί πάνω στην κοινωνία ωστε να μη βγεί ξανά ΔΗΜΑΡΧΟΣ !!!!...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.32 Εσύ προφανώς προτιμάς τον "υπαρκτό" με μπομπότα... Κάτι σαν τη Δευτέρα Παρουσία μου μοιάζει......

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (06/05/2021 21:28) Τι να κάνουμε κι εμείς οι πτωχοί; Προσπαθούμε να εξηγήσουμε την πραγματικότητα του Βούρου... Ένας ...

Χωρίς πυξίδα...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@21.05 Το χαβά σου εσύ... ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©