Ένας χρόνος αριστερά, με ολίγη ακροδεξιά

Δημοσιεύτηκε στις 24/01/2016 στην κατηγορία Παρεμβάσεις  |  6 σχόλια

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως οι προτεραιότητες και η πολιτεία της πασπαλισμένης με ακροδεξιά «πρώτης κυβέρνησης της Αριστεράς».

 

Οι ωφελημένοι:
 
● Ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος όχι μόνο έγινε υπουργός αλλά και βρέθηκε με ένα εκατομμύριο ευρώ μετρητά από την πώληση της κατασκευαστικής του εταιρίας, και μάλιστα βιαστικά, παρουσία αστυνομικού που διακτινίστηκε από τη Φλώρινα στο αρχηγείο της αστυνομίας. Ακόμα, κατάφερε να εξασφαλίσει διαγραφή χρέους 3.000 ευρώ και διακανονισμό 200 δόσεων για το νερό της πισίνας του εξοχικού του στην Αίγινα, σε μία περίοδο που χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας απειλούνται με κατασχέσεις για χαμηλότερα ποσά. (Με το ξεχασμένο εκατομμύριο του κ. Σταθάκη τι έχει γίνει;)

 

● Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Παρόλο που έχει ο ίδιος παραδεχτεί ότι «έγραφε ανοησίες κατ’ εντολήν του κόμματός του», κι αφού έχουν δημοσιοποιηθεί από την ARB επιστολές που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του αναφορικά με τη διδακτική σχέση που είχε με διάφορα πανεπιστήμια, παραμένει στη θέση του στο ΥΠΕΞ, ενώ σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα είχε είτε παραιτηθεί είτε παυθεί. Ή, το λιγότερο, θα είχε κληθεί να προσκομίσει αποδεικτικό της εκλογής του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

 

● Οι 250.000 Βούλγαροι που βρήκαν δουλειά στη χώρα τους χάρη στις χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις που μετέφεραν εκεί τη δραστηριότητά τους τα χρόνια της κρίσης (δεν οφείλεται μόνο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η εξέλιξη αυτή, αλλά τα capital controls έδωσαν πολύ μεγάλη ώθηση στην έξοδο).

 

● Όσοι είχαν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό πριν κλείσει η κυβέρνηση τις τράπεζες και επιβάλει ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, περιορίζοντας την οικονομική ελευθερία όλων των Ελλήνων και πρακτικά επιβάλλοντας ένα ελληνικό ευρώ που έχει λιγότερη αξία από το κανονικό ευρώ των υπόλοιπων Ευρωπαίων.

 

 Οι δεκάδες σύζυγοι, αδέλφια και ξαδέλφια υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν διοριστεί σε θέσεις μετακλητών στο Δημόσιο και έχουν αυξημένες αποδοχές. Μεταξύ αυτών, ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας (και η σύζυγός του), που την άνοιξη του 2015 ταξίδεψε μέχρι το Ιράν σε αναζήτηση συναλλαγματικής στήριξης για το σχέδιο grexit, διάφοροι συγγενείς του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στεναχωρημένοι που οι πρόγονοί τους δεν κατάφεραν να επιβάλουν κομμουνιστική δικτατορία στην Ελλάδα κ.ά.

 

 Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες διορίστηκαν σε προσωποπαγείς θέσεις γραμματέων πλήρους απασχόλησης σε διάφορα δικαστήρια στη χώρα. Αντίστοιχα ευεργετημένοι είναι οι σχολικοί φύλακες και οι δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

● Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και τα μουσικά της σύνολα. Υπάρχει πάντως μια ανησυχία για την κ. Μαριόν Μιχελιδάκη, που είχε το θράσος να κάνει αυτονόητες δημοσιογραφικές ερωτήσεις στην εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης κ. Γεροβασίλη για το θέμα των Σκουριών.

 

● Οι νυν συνταξιούχοι, των οποίων τις συντάξεις με νύχια και με δόντια προσπαθεί να προστατέψει η κυβέρνηση (θυσιάζοντας όσους θα συνταξιοδοτηθούν από εδώ και στο εξής και κυρίως τις νεότερες γενιές). Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται βεβαίως και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, των οποίων τα ταμεία επιδοτούνται κάθε χρόνο με περίπου 700 και 550 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Για να έχουμε σαφέστερη εικόνα των μεγεθών, η επιδότηση από τον προϋπολογισμό του ταμείου της ΔΕΗ ξεπερνά τις 16.000 ευρώ ανά συνταξιούχο, έναντι 2.200 ανά συνταξιούχο στο ΙΚΑ.

 

 Ο επιχειρηματίας που έχει εστιατόριο στο 90ό χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης και ο οποίος έχει ανοιχτή πρόσβαση από το δρόμο, κατά παράβαση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης και με τις ευλογίες Σπίρτζη. Ο υπουργός πήγε ο ίδιος να σηκώσει τις μπάρες και στη συνέχεια καθαίρεσε τον υπάλληλο του υπουργείου που είχε επιβάλει τη νομιμότητα.

 

● Μερικές εκατοντάδες στρατιωτικοί, στους οποίους ο υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος ετοιμάζεται να ανοίξει την πόρτα των προαγωγών στα ανώτατα αξιώματα, με τη μείωση του βαθμολογικού ορίου στο 15 και μάλιστα αναδρομικά από το 2011.

 

 Η Lockheed, στην οποία ανατέθηκε απευθείας η ανακαίνιση πέντε μουσειακών αεροπλάνων, με συνολικό κόστος 500 εκατ. ευρώ. Με τις υπογραφές Τσίπρα-Καμμένου, η εταιρεία έχει εισπράξει ήδη την προκαταβολή των 43 εκατ.

 

 Ο δήμος Ξάνθης, που προφανώς εξαιρείται από τους περιορισμούς των capital controls.

 

● Περίπου 3.000 καταδικασμένοι κακοποιοί, οι οποίοι αποφυλακίστηκαν με τον σχετικό νόμο Παρασκευόπουλου. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης που είχε υπεξαιρέσει περίπου 19 εκατ. ευρώ, δύο κακοποιοί που αμέσως μετά την αποφυλάκισή τους δολοφόνησαν έναν άνθρωπο στην Ύδρα, ο αποκαλούμενος και Έλληνας Εσκομπάρ έμπορος ναρκωτικών που είχε συλληφθεί με 5,5 τόνους κοκαΐνης κ.ά.

 

● Ο κ. Τσίπρας, που κατά την εκτίμηση του κορυφαίου πανεπιστημίου Χάρβαρντ κατέκτησε μία παγκόσμια πρωτιά: κατάφερε να διεξάγει τη χειρότερη διαπραγμάτευση της χρονιάς, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους Έλληνες.

 

●  Οι καπνιστές και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και χώρων όπου απαγορεύεται το κάπνισμα, διότι η κυβέρνηση de facto κατήργησε τον ούτως ή άλλως μη εφαρμοζόμενο νόμο απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, διά της μη πρόβλεψης στον προϋπολογισμό εσόδων από πρόστιμα για τη μη εφαρμογή του.

 

● Οι ομοφυλόφιλοι, στους οποίους δόθηκε επιτέλους το δικαίωμα σύναψης συμφώνου συμβίωσης. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ισονομίας, παρόλο που άλλες διεκδικήσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα (υιοθεσία, πολιτικός γάμος).

 

● Οι γελοιογράφοι, που έχουν άφθονες αφορμές για ξεκαρδιστικές γελοιογραφίες – αρκεί να μην πιάσουν στην πένα τους τον υπουργό Άμυνας, που αρέσκεται στις μηνύσεις και στις απειλές προς δημοσιογράφους.

 
Κάποιοι, εκεί που νόμιζαν ότι δεν μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, διαπίστωσαν ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο.

 

Οι χαμένοι, λοιπόν:
 
● Η δημοκρατία. Το δημοψήφισμα του Ιουλίου που έγινε «γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση» (Τσακαλώτος, 3/7), με την επίφαση της αποθέωσης της δημοκρατίας, την εξευτέλισε τελείως: με πρωτοφανή διάταξη των απαντήσεων, σε ένα ερώτημα ακατανόητο, που αφορούσε ένα κείμενο στα αγγλικά που είχε ήδη αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διοργανώθηκε σε χρόνο ρεκόρ που δεν εξασφάλιζε την αναγκαία ανταλλαγή επιχειρημάτων και θέσεων, και κατέληξε στην εφαρμογή των προτάσεων που καταψηφίστηκαν καθώς και άλλων πολύ χειρότερων. Ως μέτρο σύγκρισης φτάνει να ειπωθεί ότι στην Αγγλία έχει ήδη προσδιοριστεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα στο τέλος του 2017 για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

● Και ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες περιορίζει τη δημοκρατία, καθώς έχει προφανή στόχο το έλεγχο του τοπίου (Κουρουπλής σε Τρέμη-Πρετεντέρη: «αρκετή ανοχή δείξαμε!» - 5/7). Για να αντιμετωπίσει ένα υπαρκτό πρόβλημα, η κυβέρνηση συγκέντρωσε υπερεξουσίες στον ίδιο τον υπουργό –ο οποίος αποφασίζει ακόμα και για το πλήθος των εργαζομένων και τις τεχνικές υποδομές– ετοιμάζεται να περιορίσει το πλήθος των αδειών σε μόλις 4 -ενώ δεν υπάρχει κανένας τέτοιος τεχνολογικός περιορισμός- και ήδη νομοθέτησε (με τη στήριξη και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) τον έλεγχο του ΕΣΡ.

 

● Η δικαιοσύνη: η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός κ. Θάνου υπερβαίνοντας το πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου, βιάστηκε να τοποθετηθεί υπέρ της χρήσης αποδεικτικών στοιχείων ληφθέντων με παράνομο τρόπο, ενώ κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Σύνταγμα (άρθρα 9, 9α, 19). Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο κ. Κοτζιάς είναι συνιδρυτής του ΚΚΕ (ιδρύθηκε το 1918!) αλλά όχι θαυμαστής των κομμουνιστικών καθεστώτων.

 

● Η νομοθετική διαδικασία: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει εκδώσει 34 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου σε ένα χρόνο διακυβέρνησης, έναντι 33 της κυβέρνησης ΝΔ/ΠΑΣΟΚ σε δυόμισι χρόνια εξουσίας. Θυμίζω ότι το Σύνταγμα προβλέπει ότι ΠΝΠ εκδίδονται «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης» (άρθρο 44).

 

● Η ελληνική οικονομία: επιβαρύνθηκε με το κόστος του 3ου Μνημονίου, της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, της εκμηδένισης της αξίας της συμμετοχής του Δημοσίου στις τράπεζες από τις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις, των ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και της γενικότερης πλήρους κατάρρευσης της εμπιστοσύνης.

 

● Η διαφάνεια στα δημόσια έργα: ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζης ζήτησε την εξαίρεση των έργων άνω 60 χιλ. ευρώ από την ηλεκτρονική πλατφόρμα προμηθειών για δύο χρόνια, γιατί δεν έχουν λέει προλάβει να εκπαιδευθούν οι υπάλληλοι του υπουργείου στη χρήση του ΕΣΗΔΗΣ. Αν κάποιος διευθυντής ιδιωτικής εταιρίας τολμούσε να αναφέρει τη δικαιολογία αυτή και τέτοιο χρονοδιάγραμμα, θα είχε πάει στο σπίτι του. Πολύ έξυπνα το Ποτάμι πρότεινε να εκπαιδεύσουν οι δικοί του υπάλληλοι άμεσα τους συνεργάτες του κ. Σπίρτζη, για να εισπράξει οργισμένη απάντηση από τον υπουργό.

 

 Ο διευθυντής του προηγούμενου παραδείγματος θα την είχε σκαπουλάρει αν ήταν δάσκαλος σε ιδιωτικό σχολείο: με τη γνωστή της απέχθεια για την αριστεία που είναι ρετσινιά, η κυβέρνηση απαγόρευσε την αξιολόγηση καθηγητών ιδιωτικού σχολείου, κατόπιν αιτήματος της ΟΙΕΛΕ (του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών στην ιδιωτική εκπαίδευση, το οποίο, σημειωτέον, μέχρι πρόσφατα είχε στους καταστατικούς σκοπούς του την κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης αλλά πλέον μάχεται –μεταξύ άλλων– για «την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο»).

 

● Η ανεξαρτησία των «ανεξάρτητων αρχών» και η αξιοκρατία: η παύση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, του επικεφαλής του εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας, του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, των διοικητών των νοσοκομείων, ο νέος νόμος για το ΕΣΡ (γιατί χρειαζόμαστε ΕΣΡ;) είναι λίγα πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα. 

 

● Η παιδεία: η αποχώρηση του κ. Μπαλτά από το υπουργείο ουδόλως ανέστειλε το ξήλωμα του νόμου Διαμαντοπούλου, την απομάκρυνση από τα ευρωπαϊκά δεδομένα (Μπολώνια) και την καθολική απαξίωση της αριστείας. Διεθνώς διακεκριμένοι καθηγητές παραιτήθηκαν από τα συμβούλια ιδρυμάτων, οι αιώνιοι επέστρεψαν στα πανεπιστήμια, τα σχολεία ακόμα δεν έχουν όλους τους απαραίτητους καθηγητές, καταργήθηκαν οι εξετάσεις στα πρότυπα, συγκροτήθηκε μια επιτροπή εθνικού διαλόγου για την παιδεία με σχεδόν αποκλειστικά κομματικούς - και η πρώτη της συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε γιατί διεκόπη από τους μπαχαλάκηδες που οι ίδιοι εξέθρεφαν τόσα χρόνια.

 

●  Η ελευθερία του λόγου: η δίκη Ρίχτερ, που βασίζεται σε νόμο που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ: παρών, ΑΝΕΛ: κατά), πλήττει βάναυσα το ανθρώπινο αυτό δικαίωμα, αποκαλύπτει τις θέσεις των πολιτικών κομμάτων για το ζήτημα και παράλληλα ντροπιάζει τη χώρα μας διεθνώς. Αλλά μετά τον εξευτελισμό στο ίδρυμα Κλίντον, κάθε άλλος διεθνής εξευτελισμός ωχριά...

 

●  Οι εργαζόμενοι στην Eldorado GOLD που, έχοντας χάσει την ταξική τους συνείδηση όπως τους επεσήμανε ο υπουργός Εργασίας κ. Σκουρλέτης, έχασαν και τις δουλειές τους. (Αλλά τι φοβούνται, μήπως χάσουν τα 300 ευρώ; που θα έλεγε και ο κ. Φίλης – 25/5). Μαζί με αυτούς και τον εργοδότη τους, άλλοι μικροί και μεγάλοι επενδυτές που εμπιστεύτηκαν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια (σε ΟΠΑΠ, Ελληνικό, λιμάνι Πειραιά, τράπεζες κ.λπ.).

 

●  Οι εργαζόμενοι στη Softex (και σε εκατοντάδες άλλες λιγότερο γνωστές επιχειρήσεις), θύματα κι αυτοί της αλεξιεπενδυτικής πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

●  Όσοι πραγματικά πίστεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου.
 
Ειδική μνεία πρέπει να γίνει σε έναν υπουργό, για τον οποίο η συμμετοχή στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς (με ολίγη ακροδεξιά) έχει σημαντικό προσωπικό κόστος: Στον χουβαρντά με τα λεφτά των φορολογουμένων υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη, ο οποίος με πόνο ψυχής εξακολουθεί να υπηρετεί αυτή την κυβέρνηση και να υπογράφει ιδιωτικοποιήσεις και άλλα μέτρα. Για να αισθανθεί καλύτερα καλεί σε κινητοποιήσεις εναντίον όσων νομοθετεί.

 

Πόση γελοιότητα να αντέξουμε;

athensvoice

Γράψτε την άποψή σας

Καμία φορά αριστερά. Δεύτερη φορά πασόκ. (24/01/2016 14:57)

Οι μισοί κατηγορούν τον συριζανέλ αχταρμά οτι αποτελείται από κομμουνιστές κι οι άλλοι μισοί ότι εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Όμως τίποτα από τα δύο δεν ισχύει. Πρόκειται απλώς για μια συγκυβέρνηση κι ένα μηχανισμό και εσμό πολιτικών απατεώνων της κακιάς ώρας, κατά μεγάλο ποσοστό πρώην πασόκων, που φαντασιώνονται την αναγέννηση του κομματικού κράτους και κυρίως παρακράτους.
Ούτε νεοφιλελεύθερη πολιτική είναι όταν διορίζεις συγγενολόγια κι ερωμένες στο δημόσιο ή χαρατσώνεις όποια κοινωνική ομάδα δεν σε ψηφίζει αλλά ούτε και οτιδήποτε κομμουνιστικό υπάρχει όταν προσκυνάς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρακώνοντας οικονομικά τα λαϊκά νοικοκυριά.
Παρά το θράσος τους, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η μάσα πλησιάζει στο τέλος και οι μέρες τους είναι μετρημένες. Τρανή απόδειξη η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ώστε μετά τις εκλογές να μην προκύπτει κυβερνητική πλειοψηφία χωρίς αυτούς, μπας και αποτρέψουν τα δικαστήρια στα οποία πρέπει να οδηγηθούν.

Δικαστής Ντεγιάννης (25/01/2016 00:37)

Να βάλουμε ένα στοίχημα για το αν αυτή η μαφιόζικη παρέα που κατέστρεψε (σκοπίμως πλέον) χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις, θα καθήσει στο εδώλιο του Δικαστηρίου?

Η οποιαδήποτε επόμενη Κυβέρνηση δε θα μπορεί να σταθεί,, αν δεν τους στείλει στον Κορυδαλλό.

1 χρόνος κατάρριψης τόσων μύθων... (25/01/2016 09:25)

...μεταξύ των οποίων και το «έλα-μωρέ-πόσο-χειρότερα-να-τα-κάνουν-αυτοί».

Ανώνυμος (25/01/2016 10:38)

Η κυρία Βούτση του προέδρου της βουλής, που διορίστηκε ειδική σύμβουλος του Κουρουπλή, τί ακριβώς έχει σπουδάσει είπαμε; Και πού ακριβώς έχει δουλέψει; Τι ρωτάω τώρα, ε;

Αφιερωμένο (κυρίως οι λεζάντες)... (26/01/2016 10:23)

...(και με φιλαδελφειοχαλκηδονιώτικο ενδιαφέρον)

http://luben.tv/blogosphere/blogs/71534

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (26/01/2016 10:58)


@10:38
Η κα. Αγγελική Παπάζογλου, δεύτερη σύζυγος του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση ήταν το 1995 τεταρτοετής φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Δεν βρήκα να αναφέρεται αν έχει πάρει πτυχίο. Είναι υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών και οι κακές γλώσσες λένε ότι αντί να μετακινηθεί «εσωτερικά», όπως θα μπορούσε, μετακινούμενη με αυτόν τον τρόπο έχει κάποια οφέλη. . . . .

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία

Θέλετε να μας τρελάνετε κύριε δήμαρχε;

Το πραγματικό πρόβλημα με τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό

Θερινό camp και 3ος βρεφονηπιακός οξύνουν τις κόντρες στους κόλπους του δημοτικού κατεστημένου

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»

Σήμερα Δευτέρα το νέο διαδικτυακό τουρνουά του ΣΟΝΦ

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο

Δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Μπορεί να συμβιβαστεί η Τουρκία με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο;

Αναρωτιέμαι...

Πόσα παίρνουν αυτοί που λιβανίζουν τη διοίκηση Βούρου (Μάιος 2020)

Αυτός σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε - Έγινε η αποκάλυψη

Χαϊδάρι εκεί; Εδώ Ζεφύρι...

Ως πότε θα γυρνάμε τη ρουλέτα;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: "KOYMMOYNI"
@ Διαμαντής Σεϊτανίδης (02/07/2020 23:20) Τ'ακούς; Όχι να ψάχνεις να σου βγάζει ο Δήμος το φίδι από την τρύπα για να κάνεις τον κάμποσο; Έχο...

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@23.13 Πολύ θα ήθελα να μου περιγράψεις τι πίνεις......

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Τέλλος Άγρας
Να πας μόνος σου άμα θες, όχι να ψάχνεις να σου βγάζει ο Δήμος το φίδι απ την τρύπα για να κάνεις τον κάμποσο! ...

Γεωργαμλής: Ελεύθερη η πρόσβαση δημοσιογράφων και καμερών στη λογοδοσία
Xρήστης: Ntatsis Konstantinos
Και οι δημότες θα σχολιάσουν η θα ρωτήσουν του χρόνου; Μερικοί μήνες καθυστέρησης στον απολογισμό περιμένοντας καλύτερες μέρες θα λάβωναν τη...

Το πραγματικό πρόβλημα με τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό
Xρήστης: "κολλημένο κουμμούνι"
Όποιος είναι τόσο γενναιόδωρος, βρίσκει το χωράφι του, βάζει τα λεφτάκια του, και φτιάχνει τον βρεφονηπιακό σταθμό του και διδάσκει το Κοράν...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
@ @"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (24/06/2020 15:37) (25/06/2020 09:14) Απ' ό,τι ξέρω, δεν έχουν ανοιχτά τα σχόλια, ή τουλάχιστον τόσο εύχρηστα. Η αλήθεια είνα...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: @"ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ" (24/06/2020 15:37)
Γιατί δεν απευθύνεσαι και στον Κόσμο (τους); Έχουν πρόβλημα ύλης και ρεπορτάζ. Τελειώνει όπου να 'ναι κι η σειρά «Ποιους δεν ανέφερε ο κύριο...

Δήμος Πεντέλης: Καθημερινή ενημέρωση για κινδύνους πυρκαγιάς! Εδώ, χαλαράααα...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Κε Σεϊτανίδη, με σεβασμό στην ιστοσελίδα και στην εργασία σας, θερμή παράκληση να αναπαράγαγετε (αν θέλετε και με προηγούμενη συνεννόηση με ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Ανώνυμος
Τελικα τι εγινε στο ΠΠΙΕΔ την περασμενη Παρασκευη στην ολομελεια της ΠοΠο; Μπαινω στο σαϊτ τους http://politonpoliteia.gr/%CE%BD%CE%AD%CE%...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Δάκρυσε το πορτραίτο του Πινοσέτ
Μια ζωή δημοτικοδίαιτα κάποια γαλάζια παιδάκια !!! Τι κι αν δηλώνουν φιλελεύθεροι !!! Είναι γλυκό το κρατικό χρήμα όταν πρόκειται για τις δι...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»
Xρήστης: Διοίκηση Γ.Τ.Π.
Σε μια πόλη που παραδοσιακά ακόμα κι η δεξιά τοπικά δεν ήταν ποτέ ακραία, είναι πραγματικά κατόρθωμα(!) να υπάρχει διοίκηση της χειρότερης μ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: Ανώνυμος
Διαχρονικά κρατικοδίαιτοι και δημοτικοδίαιτοι κάποιοι τοπικοί γκρούεζες που κατά τ' άλλα βγάζουν πύρινους λόγους για την ελεύθερη αγορά και ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: @Πατατηρητή
Όλη η ουσία βρίσκεται στην τελευταία γραμμή: Οσοι έβγαλαν χρήματα επί Γαϊτανά, βγάζουν και επί Βούρου. Η αντίδραση των κατοίκων απέναντι στη...

Νέο «φρούτο»: Δημοτικό Συμβούλιο «κεκλεισμένων των θυρών»
Xρήστης: Μόνο ντροπή γι αυτή τη κατάντια!!!!!!
Όταν λέμε ότι είναι φασισταριά της κακιάς ώρας παρεξηγούνται! Σε τι εμποδίζει το "κεκλεισμένων" από το να μεταδοθεί με livestream το δημοτικ...

Ο Σαραντόπουλος πιθανότερος νέος γραμματέας του δήμου - Το παρασκήνιο με Γεωργαμλή- Πλάτανο
Xρήστης: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Για να υπάρχει διάδοχη κατάσταση, πρέπει να υπάρχει κύρια με τάση εγκαθίδρυσης. Εδώ δεν βγάζουν έτος οι γραμματείς, θα υπάρχει και διάδοχη; ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©