2016, άλλο ένα έτος γεμάτο φόρους

Δημοσιεύτηκε στις 02/01/2016 στην κατηγορία Οικονομία  |  δεν υπάρχουν σχόλια

Ύφεση αντί για ανάπτυξη, 70.000 νέους ανέργους, λιτότητα 3,7 δισ. κι άλλα 2 δισ. σε πρόσθετους φόρους φέρνει η νέα χρονιά - 'Ερχεται περιουσιολόγιο, νέος ΕΝΦΙΑ, νέα κλίμακα για τα ενοίκια, αύξηση φορολογίας στους αγρότες - Τα άγνωστα μέτρα και οι 7 «πληγές» της Εφορίας.

 

Με εκπλήξεις και προκλήσεις ξεκινάει το 2016. «Υπόσχεται» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι και ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών.

Με τη νέα φορολογία το Δημόσιο ζητάει κατά μέσο όρο περίπου 500 ευρώ επιπλέον από όποιον Ελληνα έχει ΑΦΜ (ή τουλάχιστον 2.000 ευρώ από μια τετραμελή οικογένεια).

«Για το καλό», ποδαρικό στο νέο έτος κάνουν οι φόροι, με αυξήσεις στο κρασί και στα τυχερά παιχνίδια. ΤΖΟΓΟΣ» γίνεται και με τους φόρους σε εισοδήματα, ενοίκια και αγρότες. Ολα μπαίνουν στο παζάρι της νέας συμφωνίας με τους θεσμούς.

Με τη νέα χρονιά, για να έχει κάποιος αφορολόγητο θα μετράνε μόνο οι δαπάνες που γίνονται με κάρτες αγορών και όχι με μετρητά.

Το πρώτο τρίμηνο του 2016 αναμένεται καυτό: Μάρτιο ή Απρίλιο θα ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, που θα ανακουφίσει διπλά τη χώρα: λιγότεροι φόροι, περισσότερη σιγουριά ότι απέφυγε το Grexit.

Για να συμβεί αυτό, όμως, τον Φεβρουάριο θα κλείσει το πακέτο μέτρων που συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τον Αύγουστο. Στον βωμό της ελάφρυνσης του χρέους θα κοπούν συντάξεις, θα καταργηθούν φοροαπαλλαγές και θα μπουν νέοι φόροι.

Ωστόσο, όπως έλεγε πρόσφατα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, «στην οικονομία τα πράγματα είναι απλά μαθηματικά»: Υφεση 0,7% προβλέπει για το 2016 ο νέος κρατικός προϋπολογισμός που κατέθεσε πριν από τρεις βδομάδες η κυβέρνηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους άλλοι 70.000 άνθρωποι.

Ακόμα και αυτή η πρόβλεψη, όμως, μπορεί να αποδειχτεί υπεραισιόδοξη, αφού και για το 2015 η κυβέρνηση προέβλεπε σταθεροποίηση, αλλά ήρθε προ ημερών η Ελληνική Στατιστική Αρχή να πιστοποιήσει πως η ζημιά που έγινε το γ' τρίμηνο του 2015 με τα capital controls αποδείχθηκε μεγαλύτερη απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν (1,1% αντί 0,5% του ΑΕΠ).
Τα φορολογικά βάρη του 2016 αυξάνονται, παρότι ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα μειώθηκε!

Πώς γίνεται αυτό; Το 2016 ο Προϋπολογισμός προβλέπει να εισπραχθούν 2-2,5 δισ. επιπλέον φόροι (48,3 δισ. έναντι 46 δισ. φέτος) και όχι 8 δισ. που έλεγε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το 2014. Το Μεσοπρόθεσμο όμως προέβλεπε 8 δισ. με ΑΕΠ 197 δισ. το 2016. Τα 2 δισ., όμως, ο νέος προϋπολογισμός λέει πως θα προκύψουν με ΑΕΠ... 174 δισ. ευρώ. Αφού χάθηκε εθνικό εισόδημα 23 δισ. ευρώ (από τα οποία θα έβγαιναν και φόροι 8 δισ.), τέτοια έσοδα de facto δεν θα εισπραχθούν.

Νέα μέτρα το 2016

Στις 18 Ιανουαρίου ξεκινά, εκτός απροόπτου, η πρώτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές, η οποία θα κρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 5,7 δισ. ευρώ. Ηδη καταγράφονται διαφορές μεταξύ Αθήνας και θεσμών, οι οποίοι ζητούν επιπλέον μέτρα που αντιστοιχούν στο 0,5% του ΑΕΠ ή 874 εκατ. ευρώ.

Εκτός από τον ΦΠΑ, οι δανειστές αμφισβητούν και την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ. Ανοίγει τρύπα 1,3 δισ. ευρώ και οι δανειστές στέλνουν μήνυμα ότι θα ζητήσουν πρόσθετα μέτρα. Το μεγάλο αγκάθι είναι το Ασφαλιστικό, όπου, όπως έχει αποκαλύψει το «ΘΕΜΑ», η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει παρασκηνιακά (τουλάχιστον με την Κομισιόν) να μην κοπούν οι κύριες συντάξεις. Θα κοπούν όμως επικουρικές και πρόωρες, ενώ θα αυξηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές.

Από τις επώδυνες αλλαγές που θα γίνουν στο Ασφαλιστικό (ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων, κούρεμα συντάξεων) πρόκειται να εξοικονομηθούν 1,7 δισ. ευρώ.

Στο ζύγι για τη συμφωνία για το χρέος μπαίνουν και οι αποφάσεις για τα «κόκκινα» καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια. Εως τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει κριθεί ποια δάνεια και πότε θα καταλήξουν σε funds και θα βγούνε στο σφυρί.

Ψηφισμένα μέτρα

Οι πιστωτές εκτιμούν ότι, παρά τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα προϊόντα και τη σταδιακή κατάργηση των εκπτώσεων στα νησιά του Αιγαίου, η αύξηση στις εισπράξεις δεν θα είναι η προσδοκώμενη, γι' αυτό πιέζουν να γίνει μια και έξω αύξηση των συντελεστών τον Ιούνιο σε όλα τα υπόλοιπα νησιά - ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα.


Μάλιστα, και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προέβλεπε ότι από τις αυξήσεις ΦΠΑ τα πρόσθετα έσοδα δεν μπορούν να υπερβούν τα 160 εκατ. ευρώ φέτος, αντί για 250 εκατ. ευρώ που υπολογίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα επόμενα μέτρα

Περιουσιολόγιο, νέα τέλη κυκλοφορίας με το χιλιόμετρο, νέος ΕΝΦΙΑ, ηλεκτρονικό τσιπάκι στα Ι.Χ. που θα περιλαμβάνει πληροφορίες που θα αφορούν το σήμα τελών κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ, τα ασφάλιστρά του, και μονιμοποίηση του 6% της περικοπής των συντάξεων, αφού αυτό το στοιχείο εμπεριέχεται και στον Προϋπολογισμό του 2016.

Ακόμη μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας έχουν και οι δύο φορολογικές εκκρεμότητες που έχει αφήσει για μετά η κυβέρνηση, δηλαδή οι φόροι σε ενοίκια και αγρότες.

α) Για τα ενοίκια αναμένεται να καθιερωθεί νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, στην οποία οι συντελεστές 11% (για ετήσια ποσά μέχρι 12.000 ευρώ) και 33% (για τα πέραν των 12.000 ευρώ ετήσια ποσά) θα είναι αυξημένοι. Το αποτέλεσμα θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων να υποχρεωθούν να πληρώσουν το 2016 επιπλέον φόρους 142 εκατ. ευρώ.
β) Για τα αγροτικά εισοδήματα το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 20%. Εχει προηγηθεί η αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στο 75% για τα αγροτικά εισοδήματα του 2015.

Άγνωστα μέτρα

Μπουρίνι όμως θα φέρουν και οι νέες παρεμβάσεις στην άμεση και έμμεση φορολογία. Ειδικότερα το 2016 θα πληρώσουμε στο κράτος:

■ 142,2 εκατ. ευρώ με την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης εισοδήματος από ενοίκια.
■ 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση φόρου εισοδήματος στους αγρότες.
■ 150 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές στις κλίμακες και τα αφορολόγητα όρια του φόρου εισοδήματος.
■ 1,310 δισ. ευρώ από τις αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ και την κατάργηση της έκπτωσης 30% στα νησιά.
■ 377 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
■ 32 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
■ 150 εκατ. ευρώ από την αύξηση συντελεστών στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων.
■ 90 εκατ. ευρώ από την αύξηση στα ασφάλιστρα.
■ 20 εκατ. ευρώ από την κατάργηση ορισμένων απαλλαγών από τον ΕΝΦΙΑ.
■ 157 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στα νομικά πρόσωπα.
■ 114 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες.
■ 79 εκατ. ευρώ από την αύξηση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος στους αγρότες.
■ 13 εκατ. ευρώ από την κατάργηση επιστροφής του φόρου στο πετρέλαιο για αγροτική χρήση.
■ 210 εκατ. ευρώ από την επιβολή του ειδικού τέλους 5 λεπτών ανά στήλη σε κάθε τυχερό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.
■ 123 εκατ. ευρώ από άλλους φόρους.

Επιπλέον, τη νέα χρονιά στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνουν και οι 716 φοροαπαλλαγές (όπως για ιατρικές δαπάνες, δωρεές και χορηγίες, έκπτωση φόρου λόγω αναπηρίας, έκπτωση 1,5% στην παρακράτηση φόρου κ.λπ.) που κοστίζουν στον προϋπολογισμό πάνω από 2,5 δισ. ευρώ ετησίως.

Η νέα χρονιά θα μας έρθει με ελπίδες για κούρεμα δημόσιου χρέους, αλλά και φόβους για σφαγή υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Οι 7 πληγές της Εφορίας

Επτά αλλαγές στη φορολογία των εισοδημάτων θα τεθούν σε ισχύ το επόμενο έτος:

1. Αυξάνεται από το 26% στο 29% η προκαταβολή φόρου για κέρδη από επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

2. Αυξάνεται από το 55% στο 75% του κύριου φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα του 2015 η προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους την οποία οφείλουν να καταβάλλουν οι ατομικές επιχειρήσεις και οι αγρότες.

 

3. Από Φεβρουάριο ή Μάρτιο, όταν αλλάξει η κλίμακα φόρου, θα αλλάξουν η παρακράτηση στους μισθούς και το καθαρό ποσό στην τσέπη για μισθωτούς και συνταξιούχους.

 

4. Καταργείται η έκπτωση 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου.

 

5. Αυξάνονται κατά 42,8% έως και 185,7% οι συντελεστές ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

 

6. Δεν θα φορολογηθούν τα ανείσπρακτα ενοίκια με την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες θα ασκήσουν αγωγή κατά των ενοικιαστών για τα ποσά που δεν εισπράττονται.

 

7. Η υποβολή των δηλώσεων θα ξεκινήσει τον Μάρτιο και θα λήξει στις 30 Απριλίου 2016.

2016:Το καλαντάρι των φόρων

Ιανουάριος: 4η δόση του ΕΝΦΙΑ
Φεβρουάριος: 5η δόση του ΕΝΦΙΑ
Μάρτιος και Απρίλιος: υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος
Μάιος: 1η δόση φόρου εισοδήματος, έκτακτης εισφοράς, φόρου πολυτελούς διαβίωσης και τέλους επιτηδεύματος
Ιούνιος: 1η δόση του νέου φόρου ακινήτων
Ιούλιος: 2η δόση φόρου εισοδήματος και 2η δόση φόρου ακινήτων
Αύγουστος: 3η δόση φόρου ακινήτων
Σεπτέμβριος: 3η δόση φόρου εισοδήματος, 4η δόση φόρου ακινήτων
Οκτώβριος: 5η δόση φόρου ακινήτων
Νοέμβριος: 6η δόση φόρου ακινήτων
Δεκέμβριος: 7η δόση φόρου ακινήτων και τέλη κυκλοφορίας 2017
newmoney

Γράψτε την άποψή σας

δεν βρέθηκαν σχόλια επισκεπτών...

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Αυτή είναι η «καθαρή πόλη» των Βούρου- Κουτσάκη που κουνάνε το δάκτυλο...

«Διπλό» της ΦΕΑ μέσα στου Παπάγου

Αυτή είναι η εισήγηση των ανεξάρτητων για δωρεάν μετακίνηση φοιτητών της πόλης

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Οι «κουδουνάτοι»

Άτταλος- Ολυμπιακός Λιοσίων 1-0

Νίκη για τη ΦΕΑ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Καλοκαιρινές δράσεις των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Δημοφιλέστερα άρθρα

Πορτοσάλτε για Βούρο: «Άχρηστoς δήμος»-«Φταίει ο δήμαρχος»-«Να ψηφίζετε σοβαρούς»-«Τον κουδούναγαν»

Η απάντηση της Ευτυχίας Παπαλουκά στη διαγραφή της

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου

Μετά τον Πορτοσάλτε, τα έψαλαν στη διοίκηση Βούρου και οι μαθητές

Η Δύναμη Πολιτών διαγράφει την Ευτυχία Παπαλουκά

Ο κορονοϊός είναι παντού: Κρούσμα και στο 8ο δημοτικό- Σε ύπνο βαθύ ο δήμος για τα τεστ

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις

Ανεξάρτητος κι ο Αλέκος Γούλας - Υπό διάλυση η «συμμαχία» της διοίκησης

Η Μητρόπολη Ιωνίας- Φιλαδελφείας δίπλα στους πληγέντες του Νέου Ηρακλείου

Μια πρωτοβουλία με πολλαπλή σημασία...

Οι «κουδουνάτοι»

Τις εγκαταστάσεις του Άτταλου επισκέφθηκε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλος κίνδυνος από τον κορονοϊό στην περιοχή- Προειδοποίηση Χαρδαλιά

Ανακατασκευάζεται το παρκέ του γηπέδου μπάσκετ «Απόστολος Κόντος»

Μαυρογιαλούρος με βήτα...

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Σοβαρά, μου κάνει εντύπωση η έκπληξή σας και η σχετική σας αγανάκτηση .Δηλαδή τι περιμένατε ?Και απο΄ποιούς ? Να αντιμετωπίσετε σθεναρά όλου...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΑΜΠΕΛΑΛΕ
@09:56 ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. TROL PARTY VIRAL ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΑ SOCIAL MEDIA ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ....

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.56 Από εδώ το θέμα αυτό το έχω θέσει πολλές φορές. Απάντηση δεν έχω λάβει. Αυτή είναι η «δημοκρατία» Βούρου... Δεν μεταδίδουν το δημοτικ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@09.50 Δεν νομίζω ότι μπορώ να σε τρελάνω, είναι φως φανάρι ότι πρόλαβαν άλλοι. Εδώ και πολλά χρόνια δεν ανήκω σε κανένα κόμμα, αυτά που γρά...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Livestreaming λέγεται και είναι απλό.
Υπάρχει κάποιο youtube κανάλι του δήμου που να μπορεί κάποιος που ενδιαφέρεται να το παρακολουθεί ; Είτε live είτε on demand. Αυτό που συμβ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Θα μας τρελάνεις;
Από όσο θυμάμαι τον νόμο αυτόν που λέει παραπάνω ο κ. Σεϊτανίδης τον ψήφισε η ΝΔ για να διοικούνται οι Δήμοι λόγω της απλής αναλογικής και ...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
ΒΟΥΡΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΝ ΑΝΘΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ....

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Ανώνυμος
@4Κ (18/10/2020 11:42) Δύο λάθη έκανε ο μακαρίτης στη Χαλκηδόνα: 1) "Ξέπλυνε" την ακροδεξιά, που βολόδερνε στο ημιγραφικό τηλεάστυ (τότε)...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Ανώνυμος
Αληθεύει ότι ένας νεοφώτιστος αντιδήμαρχος δεν ήξερε τι να απαντήσει σε ερώτηση που του έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση; Αληθεύει ότι πιάστηκε εντε...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Ανωνυμος
Έπεσα από τα σύννεφα όταν ο Διαμαντής μίλησε για..... καφενέ! Εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι ο συγκεκριμένος ήταν ταβερνιάρης!ν( Συγγνώμη από του...

Αυτή είναι η «καθαρή πόλη» των Βούρου- Κουτσάκη που κουνάνε το δάκτυλο...
Xρήστης: «Σε αυτά τα χέρια έχει πέσει η πόλη»...
ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Πολίτης
Δεν με νοιάζει αν είναι πρόταση του δημάρχου, του πρώην του νυν, των ανεξάρτητων και εξαρτημένων. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει γιατί πράγματ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: @Δ. Κ.
"Ανεδαφικά πράγματα" αυτά που ΗΔΗ ΓΙΝΟΝΤΑΙ σε όλους σχεδόν τους γύρω δήμους; Βρείτε τουλάχιστον κάτι άλλο να λέτε. ...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Γεωργίου speaking
Να προσέχουν μην καούν στο ζέσταμα μιας και είναι κινητικοί και ορεξάτοι. Η πρώτη τους δημόσια πάντως, ως ομάδα των 4, δεν ήταν και τόσο επι...

Σε πολλά ταμπλό παίζουν οι ανεξάρτητοι του δημοτικού συμβουλίου
Xρήστης: Δ. Κ.
@17/10/2020 20:04 που την είδες τη θετική αντιπολίτευση? Θόρυβο κάνουν για την ωρα γύρω από το όνομα τους λέγοντας ανεδαφικα πράγματα....

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©