Oι νέου τύπου πόλεμοι του αύριο, ξεκινούν σήμερα

Δημοσιεύτηκε στις 31/08/2016 στην κατηγορία Ευρώπη  |  8 σχόλια

Την ώρα που στην Ελλάδα την επικαιρότητα μονοπωλεί η κλαυσιγελική εικόνα των υποψηφίων καναλαρχών να κλείνονται στα κελιά της Γραμματείας Ενημέρωσης για να δώσουν «κανένα φράγκο» στην κυβέρνηση υπό το πρόσχημα της λήψης άδειας τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, την ίδια αυτή ώρα στον υπόλοιπο κόσμο κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες μορφές των νέων πολέμων της παγκοσμιοποίησης, των νέων συμμαχιών και των νέων αντιθέσεων, πρωτόγνωρες κι οι μεν κι οι δε, που θα συναντήσουμε στο άμεσο μέλλον.

 

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιβάλει στην Apple την -αναδρομική, παρακαλώ...- καταβολή των φόρων που της αναλογούν, ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ιρλανδία, ανοίγει την αυλαία των νέων πολέμων, των οποίων πρόκειται να γίνουμε μάρτυρες στο εγγύς μέλλον.

 

Η Κομισιόν, λοιπόν, επιβάλλει στην Apple να πληρώσει τους φόρους της στην Ιρλανδία, η κυβέρνηση της οποίας διαφωνεί (!) και μάλιστα απειλεί να προσφύγει στα διεθνή δικαστήρια εναντίον της απόφασης των Βρυξελλών. Δηλαδή μια πολυεθνική εταιρεία (Apple) έχει ταυτόσημα συμφέροντα και άποψη με μια κυβέρνηση (Ιρλανδία) και ένα ομοσπονδιακό κράτος (ΗΠΑ), απέναντι σε μια άλλη υπερεθνική αρχή (Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

 

Νέοι διαχωρισμοί, νέες αντιθέσεις, πρωτοφανείς συμμαχίες κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας, σύγκρουση αυτού του ομίλου συμφερόντων με άλλη πολιτική εξουσία, απειλή για ακύρωση συζητήσεων και συμφωνιών (ΤΤΙΡ) που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη μορφή και τους όρους λειτουργίας του παγκοσμίου εμπορίου κι άλλες, πρωτόγνωρες παράμετροι, φιλοτεχνούν το τοπίο των νέων πολέμων του μέλλοντος.

 

Το διακύβευμα, πίσω από τις εκατέρωθεν ανακοινώσεις, είναι εξίσου ενδιαφέρον: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την απόφασή της, στέλνει καθαρό μήνυμα: Οι επιχειρήσεις και μάλιστα οι πολυεθνικές, πολλαπλώς κερδοφόρες, είναι ώρα να πληρώσουν τους φόρους τους, αφήνοντας στην άκρη πρακτικές ετών, όπως οι «συμβουλές» και η «τεχνοκρατική υποστήριξη» στην κατάρτιση των φορολογικών νομοσχεδίων που φέρνουν οι κυβερνήσεις στα Κοινοβούλια και τα περιβάλλουν με την ισχύ της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, τις ενδοομιλικές συναλλαγές κλπ.

 

Η άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι η δημιουργία εκ μέρους της Apple περισσότερων από 5000 θέσεων εργασίας στην Ιρλανδία, επιτρέπει στην κυβέρνηση του Δουβλίνου να διευκολύνει τη διατήρηση αυτών των θέσεων εργασίας και δημιουργία ακόμα περισσότερων, με αντάλλαγμα την ειδική φορολογική μεταχείριση.

 

Ουσιαστικά πρόκειται για ιεράρχηση προτεραιοτήτων δηλαδή για μια αμιγώς και κατεξοχήν πολιτική διαφωνία. Η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρεται όχι σε ένα κράτος με τις παθογένειες του ελληνικού, που επιχειρεί να εισπράξει απίστευτα υψηλή φορολογία, για να την ρίξει στο «πίθο των Δαναΐδων», που –όπως τα κρατικά ταμεία- δεν έχει πάτο και δεν γεμίζει ποτέ. Μιλάμε για κράτη οργανωμένα, με ουσιαστικές δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής για τις οποίες όμως χρειάζεται ουσιαστική πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής. Από την άλλη μεριά, Ιρλανδία και Apple διακηρύσσουν ότι προτεραιότητα είναι η διατήρηση των χιλιάδων θέσεων εργασίας της εταιρείας στη χώρα, και δημιουργίας ακόμα περισσότερων.

 

Τα νέα διλήμματα, οι καινοφανείς διαχωρισμοί, οι συμμαχίες που ως τώρα θεωρούνταν πλήρως ετερόκλητες, είναι τα νέα δεδομένα που η υπόθεση της Apple φέρνει στη διεθνή επικαιρότητα και συζήτηση.

 

Εμείς, εδώ, έχουμε στραμμένη την προσοχή μας στο πόσες αλλαξιές πήρε μαζί του ο κάθε υποψήφιος καναλάρχης που από χθες το πρωί κτυπάει «τζογαδόρικα» τη δυνατότητα συμμετοχής του στο νέο τηλεοπτικό τοπίο...

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Αδειοδότηση καταστημάτων: Δεν αφαιρούνται αρμοδιότητες της αυτοδιοίκησης

Δεν θα φιμώσετε, κανέναν!

Κώστας Ντάτσης: Ο δήμος ξέχασε τη Νησίδα στον Πολιτιστικό Σεπτέμβρη

Γράψτε την άποψή σας

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (01/09/2016 11:49)

Θυμίζω ότι οι προσπάθειες για ενιαίο κοινοτικό συντελεστή φορολόγησης 15% απέτυχαν επειδή κάποιοι εταίροι με πρωτεργάτη την Ιρλανδία αρνήθηκαν ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ να ανεβάσουν τον εθνικό τους. Είναι εξ άλλου και μια απ τις αιτίες που κάποιες επιχειρήσεις μεταφέρουν την έδρα τους σε άλλες χώρες της ΕΕ (λ.χ. 60000 ΑΦΜ στη Βουλγαρία) αλλά όχι η μόνη (λ.χ. ΦΑΓΕ στο Λουξεμβούργο). Η υπόθεση Apple φαίνεται πιο περίπλοκη και περιλαμβάνει το δικαίωμα εταιρειών της Ιρλανδίας να έχουν θυγατρικές σε φορολογικούς παραδείσους (off shore). Και ναι μεν η φορολογείται με μηδαμινό συντελεστή, οι εργαζόμενοι όμως στις 5000 θέσεις εργασίας που υπολογίζεται ότι δημιούργησε φορολογούνται κανονικά. Αμέσως ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεχμετ Σιμσεκ, σε μήνυμα του στο twitter, κάλεσε την Apple να φύγει από την Ιρλανδία και να μεταφερθεί στην Τουρκία προσφέροντας πιο γενναιόδωρα φορολογικά κίνητρα και χωρίς να χρειάζεται να μπλέκεται με την Ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (01/09/2016 11:51)

Ο Ταγίπ Ερντογάν συμπλήρωσε πως, «με δεδομένη την κατάσταση που ισχύει σήμερα, η ένταξη (της Τουρκίας στην ΕΕ) δεν είναι ρεαλιστική έως και την επόμενη δεκαετία».
Τα ίδια πλεονεκτήματα διαφημίζει και η Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, που ‘θα καλωσορίσει κάθε εταιρεία στη Βρετανία που σαν χώρα είναι «open for business».’
Όταν κάποιοι δημιουργούν κίνητρα για την προσέλκυση επιχειρήσεων στη χώρα τους, κάποιοι άλλοι δημιουργούν αντικίνητρα ώστε να φύγουν απ τη χώρα και αυτές που υπάρχουν.
Στην Ελλάδα την επικαιρότητα μονοπωλεί η κλαυσιγελική εικόνα των υποψηφίων καναλαρχών να κλείνονται στα κελιά της Γραμματείας Ενημέρωσης για να δώσουν «κανένα φράγκο» στην κυβέρνηση υπό το πρόσχημα της λήψης άδειας τηλεοπτικού σταθμού πανελλήνιας εμβέλειας, αδιαφορώντας αν οι σταθμοί αυτοί θα μας πληροφορούν για τα νέα δεδομένα που η υπόθεση της Apple φέρνει στη διεθνή επικαιρότητα και συζήτηση.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (02/09/2016 11:57)

Με την ευκαιρία της «κατακύρωσης» των 4 πανελλαδικής μετάδοσης αδειών, όπου κάποιοι πήραν άδειες με 43,6 και 52,6 –μύρια ενώ κάποιοι που πρόσφεραν 61 και 61,5 -μύρια δεν πήραν και για να μην τρέφουν αυταπάτες κάποιοι απ τους αναγνώστες της e-alitheia θυμήθηκα τα λόγια του
Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτη των New York Times για τον ανεξάρτητο Τύπο στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη.
""Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια . . . Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω. Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί. Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (02/09/2016 11:58)

Εσείς.... επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να.... γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο.. Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο.. Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ»
Πηγή: http://www.inewsgr.com/116/o-tzon-souinton-proin-archisyntaktis-ton-New-York-Times-gia-mme-eimaste-dianooumenes-pornes.htm

Διαμαντής Σεϊτανίδης (02/09/2016 15:01)

@11.57, @11.58
Ωραία σχόλια. Να συμπληρώσω τώρα κι εγώ τη δική μου αλήθεια. Ούτε ο εργοδότης μπορεί να υπαγορεύσει 100% την παρουσίαση μαις είδησης ή εξέλιξης, ειδικά αν ο δημοσιογράφος έχει επαγγελματική επάρκεια, ούτε βέβαια το αντίθετο.

Δεν ξέρω πού εργάζεσαι (ούτε βέβαια ποιος είσαι) αλλά όπου κι αν εργάζεσαι, τα ίδια δεν ισχόυν με αυτά που λες για τους δημοσιογράφους; Αν είσαι υπάλληλος σε μια ιδιωτική εταιρεία, δεν εξυπηρετείς τα συμφέροντά της; Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, δεν εφαρμόζεις τις αποφάσεις της κυβέρνησης; (έστω θεωρητικά). Άρα αυτά δεν ισχύουν ΜΟΝΟ για τους δημοσιογράφους.

Τέλος: Εδώ στην "Αλήθεια" δεν έχουμε τέτοια. Γράφουμε ό,τι θέλουμε και παίρνουμε ΟΛΗ την ευθύνη πάνω μας.

Η επανάσταση του αστικού κόσμου είναι εδώ! (02/09/2016 17:50)

Ο νέου τύπου πόλεμος είναι και η επανάσταση των αστών, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται αυτό.

Χιλιάδες λαού στην Βενεζουέλα εξεγείρονται κατά του απάνθρωπου και δικτατορικού (όπως αποδεικνύεται} «σοσιαλιστικού» καθεστώτος του Μαδούρο το οποίο έχει και εντός Ελλάδος υποστηρικτές (βλ. συριζολαέδες τύπου δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος και λοιπών φίλων του).

Το παραμύθι τελειώνει και μαζί κι η αφήγηση περί... «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς» που αποδεικνύεται μια κακοστημένη πολιτική απάτη για τους αφελείς που πίστεψαν ζάμπλουτους καλοπερασάκηδες «ηγέτες» όπως ο Τσάβες κι ο διάδοχός του.

http://lefteria.blogspot.gr/2016/09/blog-post_64.html

ΑΝΩΝΥΜΟΣ (03/09/2016 00:49)

Η αναζήτηση στοιχείων και η επεξεργασία των παραπάνω 4 σχολίων σου είναι γνωστό κ. Διαμαντή ότι προϋποθέτει χρόνο και προσπάθεια. Τα καταβάλω διότι πιστεύω ότι πράγματι, ‘Τέλος: Εδώ στην "Αλήθεια" δεν έχουμε τέτοια. Γράφουμε ό,τι θέλουμε και παίρνουμε ΟΛΗ την ευθύνη πάνω μας.’ Να είσαι καλά, να μπορέσεις να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου και να προσέχεις το ζάχαρό σου για να μπορούμε να συμφωνούμε γενικώς και να διαφωνούμε ενίοτε.
ΑΝΩΝΥΜΟΣ @11:49, @11:51,@11.57, @11.58

Nikos (03/09/2016 11:17)

Ιςως η ´´αλήθειά´´ειναι πιο απλη.
Διαβάζω σε διαφορα site οτι η apple καρφωσε την VW για το λογισμικό που εκρυβε τους ρυπους και τωρα η κομισιον(γερμανία) ανταποδιδει.

Αν υπολογιςω και τα προστιμα που ´´εριξέ´ Η ΗΠΑ στην Deustche Bank τοτε μαλλον η κομισιον (γερμανια) θα ριξει και αλλα προστιμα σε αμερικανικες εταιρειες.

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Κώστας Παπαδουκάκης

Ψηφιακό γίνεται και το Αιγάλεω- Τελευταίο μένει το «Ζεφύρι» του Γιάννη Βούρου...

Ψηφιοποιείται ο δήμος Σαρωνικού- Εμείς με τους αδιάφορους, πάμε με τον αραμπά...

Τι ωραία θα ήταν να είχαμε κι εμείς δήμαρχο...

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης

«Έλα κρυφά, έλα λαθραία» είπε η διοίκηση Βούρου στην υπουργό Παιδείας

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο

Το DNA μου, ελληνικόν...

Την ανικανότητα και αδιαφορία της δείχνει με επίσημη ανακοίνωση η διοίκηση του δήμου

Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα- «Κοιμάται» η διοίκηση Βούρου

Εικόνες μιας σκοτεινής πόλης σε παρακμή

Η ηθική ευθύνη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Αχαχαχα είναι αλήθεια, Τασουλίνο;

Αλλαγές με σημασία στη διοίκηση του δήμου

Ο ξένος με το ηθικό μειονέκτημα στην πόλη

Δημοφιλέστερα άρθρα

Κορονοϊός: «Στο κόκκινο» η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα- «Κοιμάται» η διοίκηση Βούρου

Ο ξένος με το ηθικό μειονέκτημα στην πόλη

Την ανικανότητα και αδιαφορία της δείχνει με επίσημη ανακοίνωση η διοίκηση του δήμου

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο

Κινηματογραφική καταδίωξη- Σύλληψη στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Έλα κρυφά, έλα λαθραία» είπε η διοίκηση Βούρου στην υπουργό Παιδείας

Αχαχαχα είναι αλήθεια, Τασουλίνο;

Εικόνες μιας σκοτεινής πόλης σε παρακμή

Αλλαγές με σημασία στη διοίκηση του δήμου

Τι ωραία θα ήταν να είχαμε κι εμείς δήμαρχο...

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης

Το DNA μου, ελληνικόν...

Ψηφιακό γίνεται και το Αιγάλεω- Τελευταίο μένει το «Ζεφύρι» του Γιάννη Βούρου...

Ψηφιοποιείται ο δήμος Σαρωνικού- Εμείς με τους αδιάφορους, πάμε με τον αραμπά...

Κώστας Παπαδουκάκης

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης
Xρήστης: Ανωνυμος
Ο κ Γούλας δεν περιμένει τίποτα προσωπικό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Δεν βλέπει τίποτα άσχημο στον δήμο!. Δεν κατήγγειλε ποτέ ενέργειες συ...

Ψηφιακό γίνεται και το Αιγάλεω- Τελευταίο μένει το «Ζεφύρι» του Γιάννη Βούρου...
Xρήστης: ανώνυμος
Ποιος ψηφιακός και ποιος δήμος; Αστειεύεστε; Με τέτοια θα ασχολούμαστε; Εδώ βγαίνει ο Σούλης που καμάρωνε μπροστά σε 50 λαπτοπ για 30 σχολεί...

Ναυάγιο η διοίκηση Βούρου- AMBER ALERT για Κουτσάκη που «εξαφανίστηκε» για να μη δώσει απαντήσεις
Xρήστης: Marcus
Μια και το παρόν θέμα είναι αφιερωμένο στον κύριο Κουτσάκη, ΠΡΕΠΕΙ να δείτε το παρακάτω βίντεο κύριε Σεϊτανίδη! Θα ήθελα πολύ και τον σχολια...

Ψηφιακό γίνεται και το Αιγάλεω- Τελευταίο μένει το «Ζεφύρι» του Γιάννη Βούρου...
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Αλήθεια, ποιος εκ των Κουτσάκη, Γραμμένου, Γεωργαμλή, Μπερδέση, Μπίγαλη μπορεί να επιχειρηματολογήσει και να εξηγήσει σε έναν τρίτο τι εστί ...

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Στην Φιλαδέλφεια δεν μας αφήνουν ούτε να πεθάνουμε......

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης
Xρήστης: "ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ"
Ποιος; Ο Γούλας; αχαχααχααχαχααχααχααχααχαα Εντάξει, γέλασα και σήμερα ...

Ψηφιακό γίνεται και το Αιγάλεω- Τελευταίο μένει το «Ζεφύρι» του Γιάννη Βούρου...
Xρήστης: ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΤΗΣ
Σιγά τα ωά .Ποιός νοιάζεται για κάτι που δεν σκαμπάζει .Σας μεταφέρω κάτι που είδα πριν χρόνια γραμμένο σε έναν τοίχο .Έλεγε : Μία ανίκανη '...

Τι ωραία θα ήταν να είχαμε κι εμείς δήμαρχο...
Xρήστης: Ανώνυμos
Ο τίτλος σας όμως!!! Πολύ προβοκατόρικος!!! «Τι ωραία θα ήταν να είχαμε κι εμείς δήμαρχο...» Αυτό ακριβώς!!! Δεν έχουμε δήμαρχο. Τα είπατε...

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο
Xρήστης: όποιον πάρει ο Χάρος
Είναι άλλο το +25% για μια φτηνή θέση, δηλαδή για τα ανύπαρκτα ως μικρά εισοδήματα, με τις πενιχρές συντάξεις και τους χαμηλούς μισθούς και ...

Σερετάκης- Γούλας για την επίσκεψη Κεραμέως και τα σχολεία της πόλης
Xρήστης: Ισαποστάκηδες όλου του κόσμου ενωθείτε !
Ο Γούλας απέφυγε να γράψει και κάτι για τη δημοτική αρχή-ντεκόρ στα πλάνα της Κεραμέως ή μου φάνηκε;...

Ψηφιοποιείται ο δήμος Σαρωνικού- Εμείς με τους αδιάφορους, πάμε με τον αραμπά...
Xρήστης: Γελάει όλη η Silicon Valley
Τον είδαμε τον τεχνοκράτη αντιδήμαρχο που πλασάρεται ως φωτεινός παντογνώστης πληροφορικής! Ένα livestream (μετά από πολύ "κράξιμο" για την ...

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο
Xρήστης: Π.Λ.
@Δημότης (17/01/2021 15:16) Οι συγκρίσεις με την προηγούμενη δημοτική αρχή είναι αναπόφευκτες. Η ΔουΠου ως διοίκηση, παρά μάλιστα το γεγονός...

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο
Xρήστης: Λάκων
Εν ολίγοις... " στ' @ρχί διά μας οι Φιλαδελφειώτες". Ε; Κάπως έτσι....

Βούρος- Τάφας επιβαρύνουν τους δημότες κατά 25% στο νεκροταφείο
Xρήστης: Τι θέλουμε ;
Δέχομαι ότι οι Δήμοι δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα κι ότι έχουν κοπεί πόροι, είτε λόγω της πανδημίας είτε λόγω, κυρίως, της κυβερνητικής ...

Τι ωραία θα ήταν να είχαμε κι εμείς δήμαρχο...
Xρήστης: Ανωνυμος
Ναι αλλά ο Βουρος διαβάζει παραμύθια τα Χριστούγεννα. Να τα λέμε κι αυτά. ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©