Τι έχει το Περιστέρι που δεν έχει η Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα;

Δημοσιεύτηκε στις 19/08/2016 στην κατηγορία Σχόλια  |  39 σχόλια

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Βρέθηκα για οικογενειακούς λόγους στο Περιστέρι, προχθές. Μένει εκεί ένας μπάρμπας εξ αγχιστείας, κι είπαμε να τον δούμε, αλλά να μην μετακινηθεί πολύ από το σπίτι του, λόγω ηλικίας. Έτσι, το ραντεβού μας ήταν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Περιστερίου. Δεν είχα ξαναπάει, ομολογώ, κι έπρεπε να πάρω λεπτομερείς οδηγίες από τον ξάδελφο. Τελικά, έφτασα στο καφέ όπου είχαμε ραντεβού με τα ξαδέλφια και τον πατέρα τους, μέσα στο Πάρκο.

 

Σας μιλώ ειλικρινά, έπαθα πλάκα! Δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να υπάρχει τόσο περιποιημένος, προσεγμένος, πεντακάθαρος και λειτουργικός χώρος στο Περιστέρι. Το γκαζόν στην τρίχα, κουρεμένο, χωρίς κενά και "τρύπες". Οι διάδρομοι για τους πεζούς λες και καθαρίστηκαν εκείνη την ώρα. Παιδιά κυκλοφορούσαν με ποδήλατα (δείτε σχετικές φωτογραφίες πιο κάτω), γονείς με τα παιδάκια τους απολάμβαναν τα παιχνίδια, ενώ το καφέ που καθήσαμε είχε πάνω από 100 τραπέζια, κι όπως μου είπαν τα ξαδέλφια της γυναίκας μου, το βράδυ δεν πέφτει καρφίτσα εκεί. Προφανώς ο δήμος θα έχει σημαντικά έσοδα από τον επιχειρηματία που διαχειρίζεται αυτό το μαγαζί μέσα στο Πάρκο.

 

Κι αφού είπαμε τα βασικά της οικογενείας, τι κάνετε, πώς πάνε τα παιδιά με την ξεκούραση, αν ο μπάρμπας μας παίρνει τακτικά τα φάρμακα του, που θα δώσει το ανήψι και τα ρέστα, άρχισα να κάνω ερωτήσεις στον ξάδελφο. "Δε μου λες ρε Τάκη, εδώ δεν έρχονται κ@λόπαιδα να σας γράψουν με σπρέι λευτεριά στον τέτοιο, αντίφα και τα τοιαύτα;" Πώς δεν έρχονται" απαντά ο Τάκης, "αλλά υπάρχει νυχτερινή φύλαξη από το δήμο και αμέσως μόλις γράψουν κάτι, έρχονται συνεργεία και τα σβήνουν αμέσως, μέσα σε 5 λεπτά το πολύ".

 

Τόμπολα! Ωρέ τι μου λες; Συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε δήμους και μάλιστα της δυτικής Αθήνας; Πάνε δημοτικοί υπάλληλοι βράδυ να φυλάξουν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής; Απίστευτο! Εμείς εδώ δεν έχουμε αξιωθεί να λειτουργήσουμε ούτε ένα απόγευμα το Μουσείο Φιλιώ Χαϊδεμένου και μάλιστα θυμάμαι ότι παλαιότερα είχαν έλθει ομογενείς από την άκρη του κόσμου (Αυστραλία, αν δεν με απατά η μνήμη μου) για να δουν το Μουσείο και δεν μπήκαν μέσα, γιατί στην Αθήνα έμειναν, όλο κι όλο, ένα απόγευμα, και φυσικά (!!!) δεν ήταν δυνατό να ανοίξει το Μουσείο απόγευμα, κι οι δημοτικοί υπάλληλοι άνθρωποι είναι, δεν εργάζονται το απόγευμα. Στο Περιστέρι, φαίνεται ότι είναι δεύτερης κατηγορίας εργαζόμενοι, όχι κυριλάτοι όπως οι δικοί μας, και τη νύχτα φυλάνε το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Απίστευτα πράγματα...

 

"Και δε μου λες ρε Τάκη, με τι λεφτά έγινε αυτό το παλάτι;" ξαναρώτησα. "Από όσο ξέρω με ΕΣΠΑ" απάντησε ο ξάδελφος και πρόσθεσε "α! να κι ο δήμαρχος. Κάθε μέρα, Διαμαντή, περνάει κι επιθεωρεί ότι όλα πάνε καλά. Νάτος, εκεί πέρα. Είναι η τέταρτη θητεία του Παχατουρίδη κι όταν ξεκίνησε να το φτιάχνει αυτό το Πάρκο, είχε πάρα πολλές αντιδράσεις, για λόγους που δεν φαντάζεσαι. αλλά το είχε πιστέψει, έπεισε και τους πολίτες, και τώρα στο λέω αλήθεια, όλο το Περιστέρι καμαρώνει για αυτόν εδώ το χώρο".

 

Τι έχει, λοιπόν, το Περιστέρι που δεν έχει η Φιλαδέλφεια κι η Χαλκηδόνα; Εμείς, στο κάτω- κάτω, έχουμε κι ένα υπέροχο Άλσος, που όσο καιρό θυμάμαι, όλο παραπονιόμασταν ότι λεφτά δεν υπάρχουν να συντηρηθεί, οι λιμνούλες του είναι σκουπιδότοποι, κάθε πέτρινη κατασκευή έχει επάνω από συνθήματα "να γκρεμίσουμε τα τείχη" μέχρι "Βούλα σ' αγαπάω έλα το βράδυ στο στενάκι", και τέτοιες... υψηλής αισθητικής εικόνες. Ο Κένταυρος είναι πια ιστορία και ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα αξιωθούμε να δούμε στη θέση του ένα άλλο κτίσμα που θα μπορεί να προσφέρει καφεδάκι, μεζεδάκια και ωραία θέα στη λίμνη του Άλσους. Ο χώρος του πρώην ζωολογικού κήπου ακόμα ρημάζει περιμένοντας μάταια ένα τρόπο να ενταχθεί και πάλι στη συνολική εικόνα του Άλσους. Η παιδική χαρά στην κάτω είσοδο είναι για τα πανηγύρια. Κι ο χώρος δίπλα στην έκταση που ήταν παλαιά το γήπεδο, ακόμα φιλοξενεί απορριμματοφόρα, αναζητώντας -μάταια κι αυτός- μια διέξοδο στην καλαισθησία και στη νομιμότητα.

 

Τι τα θέλετε; η πόλη μας πληρώνει την ασυνέχεια και την απροθυμία στις δημοτικές της Αρχές. Δεν τα μηδενίζω, όχι, αλλά αν δει κανείς την εξέλιξη της πόλης σε ορίζοντα δεκαετίας ή εικοσαετίας, θα μελαγχολήσει. Ο Παχατουρίδης είναι κοντά 15 χρόνια δήμαρχος στο Περιστέρι, ενώ εμείς μετά τον Γρετζελιά και τον Παπαμικρούλη είχαμε δημάρχους μιας θητείας, που μετά τους έπαιρνε ή ο Θεός (αχ ρε Γιώργο...) ή ο λαός. Μέχρι να καλομάθουν πώς δουλεύει το πράγμα, μέχρι να βρουν μια πλατφόρμα συνύπαρξης με υπαλλήλους και συμφέροντα τοπικά, έρχονταν οι επόμενες εκλογές και πήγαιναν σπίτι τους. Αφήνω τα πολιτικά και ιδεολογικά "κολλήματα" για τα δικαιώματα των εργαζομένων (ενώ στο Περιστέρι ο νυχτοφύλακας του Πάρκου δεν έχει... δικαιώματα), για την άρνηση στα "επιχειρηματικά συμφέροντα" να δώσουν στο Άλσος μια εικόνα που θα τραβήξει μέσα σε αυτό πρώτα τους Φιλαδελφειώτες και τους Χαλκηδονιώτες, και μετά κατοίκους από τις γύρω περιοχές, από τα δυτικά και τα βόρεια προάστεια της Αττικής, ή και ευρύτερα.

 

Τα κολλήματα των μεν και την πλήρη πολιτική ανικανότητα των δε πληρώνουμε σε αυτή την πόλη. Στην πόλη που έχει Άλσος στην κατάσταση την οποία όλοι γνωρίζουμε, ενώ στο (όχι μακρινό) Περιστέρι, οι εκεί περίοικοι απολαμβάνουν την εικόνα των παρακάτω φωτογραφιών...

 

Εσείς, τι προτιμάτε; Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Περιστέρι με τη μορφή που έχει σήμερα, ή το Άλσος Φιλαδέλφειας με τη μορφή που έχει σήμερα;

 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιστερίου: Στο χώρο δωρεάν άθλησης, τα όργανα είναι απολύτως εντάξει, εποπτεύονται καθημερινά κι επισκευάζονται όποτε έχουν πρόβλημα. Ένας δημότης βλέπετε ότι αθλείται, ενώ στα δεξιά της φωτογραφίας μια γιαγιά προσέχει το εγγονάκι της που παίζει στην Παιδική Χαρά. Δείτε όποτε μπορέσετε τα δικά μας... όργανα γυμναστικής στο Πάρκο "Γιώργος Αποστολάκης" αλλά και την κατάσταση των περισσοτέρων παιδικών χαρών της πόλης, και κάντε τις συγκρίσεις...

 

Τα κάγκελα διαχωρίζουν πλήρως το χώρο των πεζών από το χώρο των ποδηλατών και "οδηγών", δηλαδή των παιδιών που παίρνουν μικρά "οχήματα"- παιχνίδια (δείτε πιο κάτω φωτογραφία) και μαθαίνουν σιγά- σιγά τους κανόνες της οδικής συμπεριφοράς, που τώρα θα τηρούν ως πεζοί και όταν μεγαλώσουν, ως οδηγοί. Εμείς, έχουμε το Άλσος να... κάθεται...

 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιστερίου: Ένα παιδί έχει μπει σε "όχημα"- παιχνίδι και μαθαίνει πώς να κυκλοφορεί στους "δρόμους". Η εικόνα του κρύβεται από ένα κόκκινο, πολύ προσεγμένο παγκάκι, όχι το μόνο, όπως βλέπετε στην εικόνα. Εάν ο δρόμος σάς φέρει στο Άλσος, κοιτάξτε τα πέντε πρώτα παγκάκια που θα βρείτε μπροστά σας και... κάντε τις συγκρίσεις. Αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες ΔΕΝ είναι στην Κηφισιά των πλουσίων, ΔΕΝ είναι στο Ψυχικό των λεφτάδων. Είναι στο Περιστέρι!

 

Γενική άποψη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Περιστερίου. Εδώ δεν γράφουν οι αντίφα, ούτε οι καψούρηδες, ούτε οι χουλιγκάνοι συνθήματα. Όπως λέει και μια πινακίδα (δείτε πιο κάτω την τελευταία φωτογραφία) "ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ, ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ". Εμείς εδώ, στη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα, φαίνεται ότι ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ... Έτσι είναι, δυστυχώς...

 

Τράβηξα τη φωτογραφία βιαστικά και δεν φαίνεται το πρόσωπό του, ωστόσο ο κύριος στο κέντρο της φωτογραφίας είναι ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης. Προσέξτε, παρακαλώ, αυτή τη φωτογραφία. Δείτε πόσο προσεγμένο και καλοκουρεμένο είναι το γκαζόν, πόσο καθαρός όλος ο χώρος. Δείτε τις σημαίες, τη μαρμάρινη βάση τους χωρίς συνθήματα κι άλλες βρωμιές, το χώρο περιπάτου και το χώρο πρασίνου. Αυτά που βλέπετε, και τα οποία για τη Φιλαδέλφεια- Χαλκηδόνα είναι απραγματοποίητα όνειρα, συμβαίνουν στο κοντινό μας Περιστέρι...

 

Ο δήμαρχος Περιστερίου συζητά με έναν δημότη -ή δημοτικό υπάλληλο, δεν ξέρω. Δείτε την πινακίδα: Το αξίζουμε, το φροντίζουμε. Εμείς, εδώ, μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΧΩΡΟ; Μήπως;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το πρόγραμμα εορτασμού στον Κοσμά Αιτωλό

Αναρτήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς- ΕΣΠΑ

Τέσσερις υποτροφίες σπουδών προσφέρει η Μητρόπολη Ιωνίας και Φιλαδελφείας

Γράψτε την άποψή σας

οι τεμπεληδες της πολης (19/08/2016 16:38)

Τι λέτε τώρα,εδώ οι συνδικαλιστές έχουν κάνει το δημαρχείο παράγκα του καραγκιόζη και δεν μιλάει κανείς.Τη πόλη θα φροντίσουν ?.Η αφισορύπανση είναι η τροφή τους και η αναρχία .

Απλό (19/08/2016 17:59)

Η απάντηση είναι απλή: Εχει ΔΗΜΑΡΧΟ. Που κάνει έργα.

Εμείς εδώ έχουμε κάποιους με πολιτικές εμμονές που αναλώνονται σε επικοινωνιακά τρικάκια και shows με selfies.

Ανώνυμος. (19/08/2016 18:00)

Δήμαρχο προερχόμενο από τον ιδιωτικό τομέα.

Επιτυχημένο επαγγελματία που είχε μεράκι για την πόλη του και δεν ζούσε από κρατικές επιχορηγήσεις ως μεγαλοστέλεχος μικροοργάνωσης-σφραγίδα με λίγες δεκάδες μέλη.
Ποιες οι προσλαμβάνουσες του Παχατουρίδη που διοικούσε ως αυτοδημιούργητος μια επιχείρηση που την έχτισε μόνος του και ποιες οι αντίστοιχες του δικού μας που δεν έχει διοικήσει ούτε περίπτερο παρά μόνο μερικούς πιτσιρικάδες για το πως θα κάνουν αφισοκόληση.

Αυτό έχει το Περιστέρι!!!

Κι ο αριστερός κόσμος του Περιστερίου του το αναγνωρίζει και θα τον βγάζει για πολλά χρόνια ακόμα.

N.F. (19/08/2016 18:04)

Ούτε τα σκουπιδιάρικα δεν είναι ικανοί να απομακρύνουν. Μέσα στη βρώμα και τη μύγα είναι το Άλσος.

συνώνυμος (19/08/2016 18:24)

Διαμαντή, και πού να πήγαινες και στο άλσος Συγγρού στην Κηφισιά. Είναι περίπου διπλάσιο σε έκταση από το δικό μας, 10 φορές πιο καθαρό, τα δέντρα και οι θάμνοι του του ποτίζονται διαρκώς, δε θα δεις κανένα άρρωστο δέντρο και φυλάσσεται όλη την μέρα και όλη την νύχτα.
Το βράδυ κλείνει τις μπάρες του και έτσι δεν γίνεται ούτε εμπόριο ναρκωτικών, ούτε αντρική πορνεία, όπως δόξα τω Θεώ γίνεται στο δικό μας.
Δε θα δεις εγκαταστάσεις σπασμένες, ούτε σωλήνες να χάσκουν στον ουρανό, ούτε παγκάκια χωρίς τα ξύλα τους, ούτε τρύπες - ατελείωτες τρύπες - στο έδαφος, ούτε σπασμένες και βουλωμένες σχάρες.

Α, ρε Δήμαρχε, μου αρέσει που είσαι και περήφανος για την κατάσταση στο άλσος μας.
Τι θα ήσουν αν πράγματι ήταν τόσο όμορφο όσο ήταν πιο παλιά?
Ήθελα νάξερα είστε βρωμιάρηδες και ατσούμπαλοι και στο σπίτι σας?

Ανώνυμος (19/08/2016 19:02)

Εδώ θυμήθηκαν το άλσος αφού ξεκίνησε η ΑΕΚ να φτιάξει γήπεδο. 40 χρόνια άλσος με αυθαίρετα που τα πληρώναμε κάθε χρόνο χρυσά, τσιμέντα, σκουπίδια αντί για γκαζόν, σπασμένα και άρρωστα δέντρα, σκουριασμένα κάγκελα, ξηλωμένα φώτα, γκράφιτι, ναρκομανείς και εκδιδόμενες, σκυλιά, γατιά, ζώα, παπάδες ο ένας πάνω στον άλλο και τους έπιασε ο πόνος να μην χάσουν το "στολίδι". Που θα έπρεπε δηλαδή να είναι στολίδι και καλά έκανε η κυβέρνηση και μας το πήρε μπας και γίνει πνεύμονας ζωής. Ο κύριος αυτός στο Περιστέρι ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ξυπνάει 5 το πρωί και επιθεωρεί την πόλη του μαζί με τα σκουπιδιάρικα για να είναι όλα στην εντέλεια. Εδώ οι δικοί μας παραχωρούν το Δημαρχείο για καταλήψεις, αφήνουν την πόλη μέσα στη βρώμα με σπασμένους και άπλυτους κάδους και αλλού απλά ανύπαρκτους. Ακομα και αυτούς που αγόρασαν, έκαναν αδιαφανή διαγωνισμό με γκρίνιες και ενστάσεις. Εργα; Μηδέν. Με τις πρώτες βροχές πάλι θα πνιγούμε.

Τα παραπονα (20/08/2016 00:46)

Σας στους δημαρχους που ψηφισατε τοσα χρονια.ξερετε ποιοι ειναι,πατε βρειτε τους και ζητηστε τα ρεστα. Αφου το κανετε αυτο μετα περαστε να ζητησετε τα ρεστα σας και απο το βασιλοπουλο.αντε να σας δω.

Μαλιστα (20/08/2016 00:55)

Στη δεκάδα των πιο υπερχρεωμένων δήμων εξαιτίας παλαιών κυρίως δανείων εμφανίζονται κατά σειρά:
Ο Πειραιάς με 131 εκατομμύρια ευρώ, η Αθήνα με 130 εκατ. ευρώ, η Θεσσαλονίκη με 75 εκατ. ευρώ, το Μενίδι με 55 εκατ. ευρώ, το Μαρούσι με 52 εκατ. ευρώ, ο Ασπρόπυργος και η Ρόδος με 41 εκατ. ευρώ, η Νίκαια Αττικής με 40 εκατ. ευρώ, το Περιστέρι με 38 εκατ. ευρώ και τα Γιάννενα με 32 εκατ. ευρώ.


πηγή: (διαβάστε περισσότερα) http://www.alphafm.gr/archives/10692

Ολα καλα.οχι οτι και τα δικα μας τα αστερια ειναι καλυτεροι αλλα μηπως ο δημος ακολουθει το δρομο που ειχε ο αχαρνων πριν λιγες μερες?

@Τα παραπονα (20/08/2016 00:46) (20/08/2016 09:32)

Την τιμωρία τους της πήραν οι προηγούμενοι. Δεν ψηφίστηκαν και γενικά θα δούν πάλι καρέκλα μόνο στην εκκλησία. Τώρα όμως Δημαρχεύει ο Βασιλόπουλος και αυτός θα επωμιστεί όλη την κριτική.

@Μαλιστα (20/08/2016 00:55) (20/08/2016 09:41)

Απογραφή 2011. 8ος Δήμος σε πληθυσμό το Περιστέρι πανελληνίως με 139.981 κατοίκους. Ο Δήμος μας 93ος με 35.556 κατοίκους. Ο Δήμος μας έχει χρέη πάνω απο 10 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να είμαι και επιεικής. Το Περιστέρι 38. Κάνε την αναλογία ανα κάτοικο, αναλογίσου τι δυναμική έχει ο κάθε Δήμος σε είσπραξη (δημοτικά τέλη, καταστήματα κλπ) και μετά έλα να συζητήσουμε πάλι ποιός είναι πιο πιθανό να φουντάρει πρώτος

@00:55 (20/08/2016 17:49)

Του έβαλες δύσκολα τώρα του αριστερού. Που να καταλάβει αυτός τώρα από κατ αναλογία αντιστοίχηση σε πληθυσμό; Κότσαρε εκεί κάτι νούμερα και νομίζει πως "καθάρισε".

XaXa xa (20/08/2016 21:36)

Γήπεδο!

"Aristeros" (20/08/2016 21:40)

Πλάκα έχετε εσείς οι δεξιοί.

@@ Μαλιστα (20/08/2016 22:39)

Και το μενιδι εχει αντιστοιχο πληθυσμο και φουνταρε.οποτε η δυναμικη και οι κατοικοι μαλλον δεν σωζουν εναν δημο,ουτε μικραινουν το χρεος του δυστυχως.τα χρεη ειναι χρεη και δεν εξαργυρωνονται με 5 δημοτικα τελη απο σουβλατζιδικα
Καταλαβες και συ 00:55 που εισαι εξυπνακιας?Μπραβο.

ΚΟΠ (21/08/2016 09:28)

Για αυτό στις επόμενες εκλογές βγάζουμε τον Χάρη και την παρέα του. Και εφημερίδα έχει και ανεξάρτητος είναι και πεντακάθαρος και θα μας δώσει σε εμας τους δημοτικούς υπαλλήλους "ημέρες άδειας"!

@Τα παραπονα (20/08/2016 00:46) (21/08/2016 10:42)

2 χρόνια μεσα στη βρώμα το Άλσος και θα ψάξουμε τις ευθύνες πάλι στο παρελθόν; Στα τσακίδια κι αυτός όπως και οι προηγούμενοι.

@ Τα παραπονα (21/08/2016 11:16)

Η αιώνια μιζέρια και κακομοιριά της "αριστεράς" που καλύπτεται πίσω απο το "παραλάβαμε-καμμένη-γη".
Αριστερά: ο ευνουχισμός κάθε δημιουργικής σκέψης. Η γάγγραινα της νεοελληνικής κοινωνίας.
Σε οποιοδήποτε μέρος του πολιτισμένου κόσμου, όταν ακούνε για "αριστερά" γελάνε με την ψυχή τους.
Εδώ γίνατε μάγκες ή μάλλον σας έκανε μάγκες η πανηλίθια δεξιά του 50' και του 60' με τις διώξεις, που πολύ κακώς έγιναν. Θα είχατε σβήσει ολομόναχοι και απομονωμένοι στην ανυπαρξία σας και τη γραφικότητά σας.

Ανωνυμος (21/08/2016 12:44)

Ενας απο τους πολλους μυθους που κατερρευσαν με την ´proti-fora-aristera' ηταν κι εκεινος που ηθελε να πρεπει να εχεις διαβασει 100 βιβλιοθηκες για να αντιπαρατεθεις με αριστερο. Ουτε και ξερουν τι τους γινεται ουτε και μπορουν να συζητησουν γιαοτιδηποτε. Μονο συνθηματολογιες και αφορισμους.

@"Aristeros" (21/08/2016 16:33)

Εσεις παλι δεν εχετε καθολου πλακα. Ειστε ακριβως οσο ιδεοληπτικοι περιμεναμε να ειστε.

Μαγκες (22/08/2016 01:09)

Ωραια τα γκαζον του παχατουριδη. Και χαλια η δημαρχεια του βασιλοπουλου που κανει πολλα λαθη.

μεχρι εκει ομως.

Αν θελαμε εκταση αλσους στην πενα, θα το πληρωναμε. Με τα δημοτικα τελη χ2 απο οσα δινουμε.και δεν θα μας αρεσε καθολου.

ΑΝΩΝΥΜΟΣ. (22/08/2016 08:21)

ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ.ΘΑ ΤΑ ΕΒΓΑΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ.ΤΟ ΝΑ ΑΡΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΧΙΚΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΝΥΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ.

Αντεγειάς (22/08/2016 16:16)

Ρωτήστε και κάνα γεωπόνο ρε παιδιά που κ@βλώνετε με το γκαζόν. Πιο αντιοικολογικό απ' το γκαζόν δεν υπάρχει. Θέλει πάρα πολύ νερό και δεν παρέχει οξυγόνο. Μπορεί να φαίνεται ωραίο στο μάτι αλλά δεν προσφέρει απολύτως τίποτα.

@Αντεγειάς (22/08/2016 16:16) (22/08/2016 22:42)

Μακάρι να ήταν το πρόβλημά μας το πόσο οικολογικό είναι το γκαζόν. Εδώ έχουμε να κάνουμε με Άλσος πάρκινγκ σκουπιδιάρικων.

Καλυτερα παρκινγκ (22/08/2016 23:47)

Σκουπιδιαρικων απο το καθολου αλσος.

@Καλυτερα παρκινγκ (22/08/2016 23:47) (23/08/2016 10:09)

Μα και τώρα καθόλου άλσος έχεις. Είναι Μητροπολιτικό Πάρκο και τη διαχείριση του δεν την έχει ο Δήμος

Ποιο ´Αλσος? (23/08/2016 14:02)

@10:09
Αυτό ακριβώς!
Η ιστορία έγραψε ότι με πρώτη-φορά-αριστερά με συγκυβέρνηση συριζανέλ και περιφέρεια και δήμο συριζολαέ (με ολίγη από ανταρσύα) η πόλη έχασε τη διαχείριση του Άλσους.
Τι δεν καταλαβαίνετε?

Κάτοικος - Επαγγελματίας - Δημότης - Πολίτης (23/08/2016 14:24)

Το "Ηρώδειο Πάρκο", ο "Πολυχώρος Πολιτισμού" της οδού Δροσίνη και το "Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής" (χώροι απαλλοτριωμένοι και υλοποιημένοι ως έργα από τον Παπαμικρούλη στη Χαλκηδόνα) είναι τρεις μόνο από τους χώρους που θα μπορούσαν να είναι ΚΑΙ επισκέψιμοι ΚΑΙ τουλάχιστον να αυτοχρηματοδοτούν τα έξοδα λειτουργίας τους. Ευτυχώς ακόμα ανήκουν στο Δήμο. Ο πάντα προνοητικός και κύριος σε όλα του Παπαμικρούλης άλλωστε, διοικώντας ένα δήμο που δεν είχε τα έσοδα της Φιλαδέλφειας (βλ. κυρίως νεκροταφείο) πέτυχε να είναι ίσως ο μόνος δήμος στη νεότερη ιστορία της χώρας που αύξησε τη δημοτική του περιουσία. Με παραδεκτή απ´ όλους χρηστή διαχείριση μάζευε λεφτά (αντί να τα σκορπάει πχ σε ενστάσεις) και απαλλοτρίωνε γη που την απέδιδε στο δήμο. Γιατί αυτοί οι τρεις (και άλλοι) χώροι ρημάζουν? Γιατί απλά όλες οι μετά Γρετζελιά και Αποστολάκη διοικήσεις δεν έχουν πολιτική βούληση πέρα από δεξιά, αριστερά και κεντρώα πρόσημα.

@Κάτοικος - Επαγγελματίας - Δημότης - Πολίτης (23/08/2016 14:24) (23/08/2016 20:16)

Οι προηγουμενοι δημαρχοι που αναφερθηκαν ειχαν 4 πλεονεκτηματα που κανεις δεν τα χε.
1) πασοκ
2) πολυχρονες διοικησεις
3) απουσια ιντερνετ
4) χρημα

Το προβλημα μας δεν ειναι τα ψιχουλα των ενστασεων ουτε λιγα μετρα γης.αλλα ειναι, αλλα αν δεν συντρεχουν και οι 4 προυποθεσεις δεν λυνονται.
Απλα.

@(23/08/2016 14:24) (23/08/2016 20:47)

Η βούληση υπάρχει. Για σέλφι, απεργίες, διαδηλώσεις, "γυφτοπανήγυρα" και λοιπά άχρηστα θέματα της καθημερινότητας μας

Κυλησε ο Τετζερης (23/08/2016 20:57)

και βρήκε και τους επαγγελματίες σχολιαστές του Χάρη.

ζουγκλα (23/08/2016 21:56)

καλυτερα που ζω διπλα στο βρωμικο αλσος μιας ανωτερης περιοχης παρα να ζω σε καθαρο παρκο στη πιο υποβαθμισμένη περιοχη της Αθηνας... εδω που ζω νιωθω ασφαλης και απο πλημμυρα... μακρια απο Περιστερι και δυτικα προαστεια... να μενουμε εδω στην πιο ομορφη περιοχη της Αθηνας!!!

@ζουγκλα (23/08/2016 21:56) (24/08/2016 10:58)

Νιώθεις ασφαλής απο πλημμύρα; Μάλλον δεν μένεις στην Σκρα. Με εκείνα τα αντιπλημμυρικά αλήθεια τι γίνεται; Α ρε σανό απο το γραφείο τύπου

@Κυλησε ο τεντζερης (24/08/2016 20:47)

Είδαμε και τους δικούς σου Αρουλη, μέχρι και γεωπόνοι το παίζουν.

Κάτοικος - Επαγγελματίας - Δημότης - Πολίτης (25/08/2016 12:05)

@ 20:16 Πολιτική βούληση λέγεται και είναι απλό. Ή το 'χεις ή δεν το ´χεις. Όραμα. Πρόγραμμα. Υλοποίηση. Αυτά τα τρία σε αυτή ακριβώς τη σειρά. Όλα τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν´ αγαπιόμαστε. Απλά.
@ 20:47 Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις δεν είναι "γυφτοπανήγυρα". Είναι δίκαια όπλα του λαού. Για τις σέλφι θα συμφωνήσω. Αυτά τα παρακμιακά φαινόμενα με τις, γραφικές πια, περσόνες που κάνουν πολιτικό μάρκετιγκ στα σόσιαλ μήντια και πλασάρουν αγωνιστικό θεαθήναι, είναι που ευτελίζουν τους κοινωνικούς αγώνες.

Αντεγειάς (25/08/2016 14:21)

@Κυλησε ο τεντζερης (24/08/2016 20:47)>>>>
Απο πού παρακαλώ εξήχθη το συμπέρασμα ότι ο γράφων είναι σχολιαστής του Αρούλη???
Πίνεις??? Κόφτο!!!! Σε χαλάει και βλέπεις φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@(24/08/2016 10:58) (25/08/2016 22:15)

η Μαβα φταιει για τη πλημμυρα στη Σκρα..

@12:05 (25/08/2016 22:16)

Αρα οι αλλοι ειχαν οραμα προγραμμα και υλοποιηση.
Τα 4 που αναφερθηκαν απο τον 20:16 δεν τα εκαναν ολα.τα εκανε το οραμα προγραμμα υλοποιηση.
Καλως. Διαφωνουμε παντελως.

Παντως ακομη και για την απουσια ιντερνετ μεσα επεσε .φαντασου επι δημαρχιας ολων των ανωτερω να υπηρχε ιντερνετ στη μορφη που ειναι τωρα.1000 σελφι ανα sec θα εβγαζαν τοτε.

@(25/08/2016 22:15) (26/08/2016 20:12)

Δεν πάει να φταίει και ο μπομπ ο σφουγγαράκης. Δεν συζητάω για την αιτία. Με ενδιαφέρει ποιοί δεν έκαναν τίποτα και ποιοί συνεχίζουν στο ίδιο μοτίβο. Ατυχέστατο λοιπόν το παράδειγμα σου για τις πλημμύρες, να μην πω κάτι άλλο γιατί πολλοί συνδημότες μας έχουν κλάψει τις περιουσίες τους.

@Αντεγειας (26/08/2016 20:36)

Α, κατάλαβα! Ο γνωστός γραφικός είσαι!

Προσθέστε το σχόλιό σας

Ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο  
Το e-mail σας (προαιρετικό - δεν δημοσιεύεται)  
Το σχόλιό σας

Ροή ειδήσεων

Πολύς κόσμος στην «γαλάζια» βασιλόπιτα

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη ή αλλιώς από το νεποτισμό στην «αξιοκρατία» των ημετέρων

Καρακαλτάκες...

Νέα νίκη του Άτταλου με το βλέμμα στο ντέρμπι

Την Κυριακή κόβει την πίτα της η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ

Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»

Τα νέα των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...

Έχει χάσει τελείως τη μπάλα: Υπογράφει αποφάσεις και μόνος του τις παίρνει πίσω

Δημοτικό συμβούλιο τη Δευτέρα με Κοινωφελή και ΑΕΚ

«Χαίρετε, τι κάνετε; Καλά, ευχαριστώ»

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

Έψαξαν και στη Νέα Φιλαδέλφεια για κρησφύγετο του «Τοξοβόλου»

Και πάλι ο δήμος μας στην «απέξω»

Μια ανοικτή επιστολή που άλλα ήθελε να πει, κι άλλα λέει...

Δημοφιλέστερα άρθρα

Διαλύεται η συμμαχία- Φρανκενστάιν: Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα

Ο ίδιος Γρετζελιάς, μια ζωή...

Ξηλώνεται το πουλόβερ - Παραιτήθηκε ο Λέκκας από τη διοίκηση του δήμου

Δέκα ψέματα του Γιάννη Βούρου σε μια μόνο ανακοίνωση

Έχει χάσει τελείως τη μπάλα: Υπογράφει αποφάσεις και μόνος του τις παίρνει πίσω

«Βαβέλ» η διοίκηση:«Σύγκρουση» Κωνσταντινίδη-Κουτσάκη - Άγνοια για το πετρέλαιο σε σχολεία

Αγνώστου προέλευσης δυνάμεις κατοχής, κλείνουν σχολεία της πόλης - Τι θα κάνει ο δήμαρχος;

Σε «Γήπεδο Απόστολος Κόντος» μετονομάζεται το κλειστό γήπεδο της ΦΕΑ

Μια ανοικτή επιστολή που άλλα ήθελε να πει, κι άλλα λέει...

Ξανά Μαζί: Ολομέλεια αλλά... μόνο με τους κολλητούς

Απίστευτο: Έκαψαν αυτοκίνητο επί της λεωφόρου Δεκελείας

Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν στη διοίκηση Βούρου- Μέσα ο Γρετζελιάς, έξω η Παπακώστα

Η χαμένη τιμή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η απορημένη κοινωνία

Η «Δύναμη Πολιτών» επιτίθεται στη διοίκηση του δήμου

Θα «τα ξαναβρούν» τα συνεταιράκια;

Η Αλήθεια Newsletter

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε στο newsletter μας

Τελευταία σχόλια

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη ή αλλιώς από το νεποτισμό στην «αξιοκρατία» των ημετέρων
Xρήστης: Γ.Π.
Με κάποιους που υποτίθεται ότι ΘΑ διορίζονταν αλλά δεν διορίστηκαν δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανείς και μπορούν να διαψευστούν τα ονόματα ο...

Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη ή αλλιώς από το νεποτισμό στην «αξιοκρατία» των ημετέρων
Xρήστης: τα παραλέτε
Η συμφωνία συνδιοίκησης στηρίχτηκε καθαρά σε προσωπικά και ιδιοτελή συμφέροντα. Και μετά εμείς περιμένουμε αυτοί -οι συγκεκριμένοι- άνθρωπο...

Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»
Xρήστης: ΑΕΚ ή ΦΑΠΑ
Στα παράσιτα που έχουν μαζευτεί στην πόλη μας μόνο η ΦΑΠΑ αξίζει. Έκαναν αγώνα άλλωστε τα τελευταία χρόνια για να πετύχουν να βιώσουν την ορ...

Καρακαλτάκες...
Xρήστης: Μας τα κάνατε τσουρέκια
Τι μας λέτε ρε παιδιά; Ο Βούρος ήθελε να διορίσει τους δικούς του; Ότι κάνουν δηλαδή διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα. Αλλά για...

Δανειστική βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα δημοτικό σχολείο στην Κάλυμνο - Εδώ, «ΑΕΚ ή φάπα»
Xρήστης: Δείτε αυτό
λειτουργεί αρκετά χρόνια https://filadelfeialib.openabekt.gr/ ...

Καρακαλτάκες...
Xρήστης: Ανωνυμος
Ο χθεσινος διάλογος είναι φτύσιμο στα μούτρα των ψηφοφόρων που ψήφισαν και τις δύο παρατάξεις αποβλέποντας στο καλό της πόλης! Τελικά η κυνι...

Καρακαλτάκες...
Xρήστης: ΔΕΞΙΟΣ
Εκείνος ο κύριος Κωνσταντινίδης που έκανε μαθήματα αξιοκρατίας στο δημοτικό συμβούλιο, έχει να πει τίποτα για τη λίστα; Εκείνος ο κύριος Γκρ...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: @ΔΗΜΟΤΗΣ (18/02/2020 13:31)
Ξέχασες να αναρωτηθείς και πότε θα αρχίσουν τα έργα για το γήπεδο απόβρασμα της παράγκας....

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: Hooligan της ΑΕΚ
ΓΑΥΡΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΜΠΑ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ!...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: ΔΗΜΟΤΗΣ
@ Κώστας (17/02/2020 16:36) Όταν λες, ότι το γεμίζετε; Μόνοι σας θέλατε να πάτε στο γήπεδο του Απόλλωνα, και μιλάς; @ Γνησιος δημοτης (17/02...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: @Giannisneafil (18/02/2020 01:13)
Ποια ειναι τα σκουπιδια ρε ερυθρολευκο σκουπιδι;...

Καρακαλτάκες...
Xρήστης: Διαμαντής Σεϊτανίδης
@ αδημοσίευτον Δεν μπορώ να αναρτήσω αυθαίρετες εκτιμήσεις ανωνύμου, που αναφέρεται σε μυστικές συναντήσεις και παραθέτει ονόματα. Στοιχειώ...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: @ΔΗΜΟΤΗΣ (17/02/2020 14:25)
Πληρώστε πρώτα εσείς σιχάματα κανα δικαστή να σας αθωώσει για τις εγκληματικές οργανώσεις και τους στημένους τίτλους και μετά βάλτε στο βρωμ...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: Giannisneafil
@Επαναστάτης (16/02/2020 00:48) Δηλαδή διώξαμε τα απορριμματοφόρα για να έρθει το γήπεδο! Τα σκουπίδια δεν τα γλιτώνουμε! Αντί για Ζεφύρι θ...

Άλλο Καλλιθέα κι άλλο... Ζεφύρι...
Xρήστης: @ΔΗΜΟΤΗΣ (17/02/2020 14:25)
Ελα να μας τα πεις αυτά όταν ανοίξει η Αγιά Σοφιά ερυθρόλευκο παράσιτο. Αντε τράβα στο βοθρολίμανο σου να βοηθήσεις να στήσετε τη νέα παράγκ...

all rights reserved | developed & hosted by Jetnet ©